De cryptoberenmarkt duurt alweer bijna een jaar en deze is nog steeds niet op zijn einde. Hoe kan men zich zo positioneren dat men het overleeft en zich positioneert in de volgende bullrun. Peter Brandt legt dit uit. Hij heeft al 40 jaar ervaring met handelen in grondstoffen en is de CEO van Factor Trading.

Brandt geloof in de Bitcoin, maar denkt dat de overige 98 tot 99 procent van de cryptomunten uiteindelijk waardeloos is. Daarom ligt zijn focus vooral op de Bitcoin, zo zegt Brandt: “Ik ben een Bitcoin man en ik geloof in het verhaal van de Bitcoin.”

Hoe overleef ik de berenmarkt?

Volgens Brandt is het beste wat een handelaar kan doen: Zijn cash intact houden. Daarom is het vooral zaak om in fiatgeld – zoals dollars en euro’s – te zitten en niet in cryptogeld.

“Ik denk dat het belachelijk is om in de markt te zitten, terwijl deze 90 procent is gedaald. Vooral omdat we zo’n overduidelijke top in de markt hebben gezien in december.”, aldus Brandt.

Daarnaast is het belangrijk om naar de lange termijn grafieken te kijken in plaats van de korte. Het heeft volgens Brandt geen zin om heel actief te handelen, dat zal zelfs negatieve gevolgen hebben.

Men moet namelijk naar de lange termijn indicatoren kijken en dus niet alleen naar de één of zes uur grafieken. Wanneer men alleen naar de korte termijn kijkt, is de kans veel groter dat men de volgende bullrun mist.

Zo stelde Brandt: “Ik denk dat degene die actief aan het handelen zijn de grote ‘moonshot’ omhoog zullen missen, omdat zij alleen op de korte termijn kijken en niet naar de lange termijn.”

Wanneer raken we de bodem?

Volgens Brandt is de cryptomarkt op het moment de meest geschikte markt voor technische analyse en daarom loont het volgens hem om naar de grafieken te kijken en deze te analyseren.

“Ze [cryptomarkten] zijn een geweldige toepassing voor de klassieke principes van technische analyse.”, aldus Brandt.

Volgens Brandt zijn analyse zal de bodem van de Bitcoin rond de 2.900 dollar liggen. Maar er is een kans dat we deze bodem niet halen, omdat het een populair getal is. En volgens Brandt is de kans groot dat een populaire target niet wordt gehaald omdat iedereen dan koopt.

Stel de Bitcoin breekt door de 2.900 dollar grens. Dan verwacht Brandt dat we nog een hele weg naar beneden kunnen gaan. Namelijk naar 1.200 dollar.

Bron: Youtube Cointelegraph

Foto: iStock