54 procent van de institutionele investeerders geloven dat de prijs van een bitcoin de bodem al heeft bereikt. Dit in tegenstelling tot de crypto community op Twitter, volgens een recente enquĂȘte van Fundstrat. Tom Lee, hoofdonderzoek van Fundstrat, zei dit een interview met CNBC.

Lee heeft de enquete uitgevoerd onder 25 instituties en onder 9.500 Twitter gebruikers. De vraag die werd gesteld: “Wanneer denk je dat Bitcoin zijn bodem zal bereiken?”. 44 procent van de Twitter gebruikers denkt dat de prijs al een bodem heeft bereikt. 54 procent van de instituties denk dat het ergste voor de Bitcoin achter de rug is.

Naast de vraag of de Bitcoin zijn bodem al heeft bereikt, peilde Lee ook nog andere punten.

Toekomstige prijs en macro-economische factoren

Namelijk ook welk niveau de Bitcoin prijs eind 2019 zal bedragen. En wat de meest belangrijke marco-economische factor voor de Bitcoin prijs is.

Instituties geloven voornamelijk dat de prijs van de Bitcoin 15.000 dollar of meer zal bedragen eind 2019. 57 procent denkt dit. Op Twitter is men wederom iets minder optimistisch. Hier denkt 40 procent dat de prijs 15.000 dollar of meer zal bedragen.

Wat de belangrijkste macro-economische factor betreft voor de Bitcoin. De meerderheid van de instituties denk dat centrale banken het grootste effect hebben op de Bitcoin prijs. Onder de Twitter gebruikers denk 35 procent dat centrale banken de meest belangrijke macro-economische factor zijn.

Een nipte meerderheid en een minderheid

Ondanks dat de meerderheid van de instituties denken dat de prijs van een bitcoin zijn bodem heeft bereikt, is het wel een kleine meerderheid. Onder de crypto community denk een meerderheid dat het ergste nog moet komen.

24 procent denkt dat de Bitcoin prijs eind 2018 een bodem zal bereiken, 18% denkt dat de Bitcoin prijs voor maart 2019 een bodem zal bereiken en 14% denkt dat de Bitcoin prijs voor midden 2019 een bodem zal bereiken.

Bron: CNBC

Foto: iStock