Superbelegger Warren Buffett heeft zich in een interview opnieuw uitgelaten over de Bitcoin en ook over de technologie erachter, de blockchain. Buffett is nog steeds geen fan van de Bitcoin, maar is wel positief over de blockchain.

Zo stelde de superbelegger:

Het [de Bitcoin] is ingenieus en de blockchain is belangrijk, maar de Bitcoin heeft totaal geen unieke waarde.

De Bitcoin is volgens Buffett een waan.

Het is niet de eerste keer dat Buffett zich uit laat over de Bitcoin. In 2014 waarschuwde hij beleggers om weg te blijven bij cryptomunten. En vorig jaar mei bestempelde hij de Bitcoin nog als ‘rattengif’. Dit keer gebruikte Buffett die term niet, maar stelde dat hij niet van zijn standpunt is veranderd.

Buffett stelt nu wel te weten wat bitcoins zijn

De vorige keer toen Buffett de Bitcoin rattengif noemde, gaf hij daarna toe dat hij niet veel van de cryptomunt wist. Nu stelde hij dat wel te weten wat de Bitcoin en de blockchain zijn, want hij zei dat het was uitgelegd aan hem door anderen.

Daaraan voegde hij toe:

Mensen hopen dat zoiets hun leven gaat veranderen. Het is zeer ingenieus hoe is bedacht dat iets een beperkt aanbod heeft en het moeilijker en duurder wordt om nieuwe te creĆ«ren naarmate de tijd vordert. Maar het heeft niet, de functie…

Buffett stelde niet waarom hij de blockchaintechnologie wel belangrijk vindt.

De JPM Coin

Daarna noemde Buffett ook kort de JPM Coin die pas geleden is gelanceerd door de bank J.P. Morgan, maar hij ging er verder niet op in. Wat hij van de JPM Coin vindt, blijft dus onduidelijk.

Buffett stelde wel over de munt dat hij weet dat het is gelinkt aan een dollar, maar leek verder niet te weten wat er van te vinden.

Bron: Coindesk

Foto: iStock