De prijs van een bitcoin beweegt de laatste tijd in een relatief klein prijsbereik. Zo bereikt de volatiliteit een bitcoin begin deze maand zijn laagste punt in 17 maanden. De prijs is nu het meest stabiel sinds medio 2017.

Deze prijsstabiliteit is opmerkelijk, want de Bitcoin kenmerkt zich juist door de hoge volatiliteit die het heeft. Volgens verschillende analisten betekent de prijsstabiliteit iets.

Volwassen wordende markt

Zo stelde Mike McGlone, een commoditystrateeg, dat de prijsstabiliteit een positief teken is. Het is een teken dat de Bitcoin volwassener wordt. Hij zei:

“Dit is een volwassen wordende markt, dus zou de volatiliteit moeten dalen. Wanneer er een nieuwe markt is, zal er sprake zijn van hoge volatiliteit tot dat de markt zichzelf settelt. Er zijn meer participanten, meer derivaten, meer manieren om te handelen, hedgen en voor arbitrage.”

Goed instapmoment

Durfkapitalist, Garry Tan die onder andere in Coinbase investeerde, ziet de prijsstabiliteit ook als een positief teken. Want een lage en stabiele prijs maakt het voor investeerders aantrekkelijker om in te stappen.

“De cryptowinter maakt het over het algemeen veiliger voor superlangetermijn georiĆ«nteerde Yale-achtige instituties om tot de markt toe te treden op een prijs die niet erg gevaarlijk is. Weet je wat angstaanjagend is? Investeren en dan onmiddellijk een prijsdaling van 80 procent meemaken. Het is moeilijk om daar van te herstellen.”

Minder particuliere beleggers

Cryptovaluta analist Danny Les zegt zelfs dat periodes van prijsstabiliteit en consolidatie vaak leiden tot een sterke opwaartse trend. Alleen stelt hij ook dat het bij de Bitcoin zeer lastig voorspellen is.

Hij voegde toe: “Het algemene sentiment dat rond de cryptomarkt hangt is niet het meest positieve. Vooral door de steile prijsdaling van de Bitcoin ten opzichte van de all-time-high heeft een golf gecreĆ«erd van particuliere beleggers die hun interesse in de cryptomarkt verliezen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock