De economische situatie in Argentinië zal verbeteren, als het land de Bitcoin volledig legaliseert. Dat stelt cryptobull en durfkapitalist Tim Draper. De economie van Argentinië doet het namelijk al jaren slecht.

Draper ontmoette op 20 maart Mauricio Marci, de president van Argentinië. In hun gesprek adviseerde Draper de president om de Bitcoin volledig te legaliseren.

Volgens hem zal dat de economische situatie ten goede komen. De waarde van de nationale munt, de peso, daalt namelijk al jaren. Zo was de afgelopen vijf jaar de inflatie tussen de 25 en 40 procent volgens data van Focus Economics. De Bitcoin zal die waarde daling niet kennen volgens Draper.

Weddenschap: peso versus bitcoin

Draper stelde zelfs een weddenschap voor aan president Marci. Draper zei daarover:

We spraken over de Bitcoin en de devaluatie van de peso. Ik stelde een weddenschap voor: als de peso meer in waarde stijgt als de Bitcoin, dan verdubbel ik mijn investeringen in het land. Maar als de Bitcoin meer in waarde stijgt dan de peso, dan moet Argentinië de Bitcoin als nationale munt verklaren.

Volgens Draper zou dat een uitermate geschikte beslissing zijn, omdat er een gebrek aan vertrouwen is in de huidige nationale munt.

Het is algemeen bekend dat Draper lyrisch is over de blockchain en bitcoins. Volgens hem is het zelfs een grotere innovatie dan het internet. Daarom is het volgens hem een goed moment is om de technologie te implementeren, omdat het het bancaire, commerciële en financiële systeem volledig zal veranderen.

Bitcoin naar 250.000 dollar

Ook benadrukte Draper nog eens zijn eerdere optimistische koersdoel voor de Bitcoin. Volgens de durfkapitalist zal de waarde van de Bitcoin 250.000 dollar bedragen tussen 2022 en 2023. De cryptomunt zal volgens hem dan vijf procent van de wereldwijde markt uitmaken.

Bron: Cointelegraph, Focus Economics

Foto: iStock