Leidinggevende economieën zouden gecoördineerde regelgeving rond cryptovaluta’s moeten lanceren. En vooral rond ICO’s. Hiervoor pleitte Jeremy Allaire, de CEO van Circle in een interview met Reuters op maandag.

In het interview onderstreepte de CEO van Circle het toenemende belang uit de industrie met betrekking tot internationale regels rond digitaalgeld. Circle is een door Goldman Sachs gesteunde start-up die op verschillende gebieden in de cryptoindustrie investeert.

Gestandaardiseerde regels op G20-niveau

Allaire maakte de vraag naar internationale regels concreet in het interview, dat in Londen plaatsvond, door de stellen: “Uiteindelijk moeten er gestandaardiseerde regels op G20-niveau komen rond kritische crypto-gerelateerde onderwerpen.”

Met kritische crypto-gerelateerde onderwerpen doelt Allaire vooral op ICO’s.  ICO’s zijn een nieuwe en omstreden manier van fondswerving.

Daarom stelde Allaire ook enkele vragen rond ICO’s: “Als het aankomt op de uitgave van tokens, hoe moeten deze worden behandeld? Welke tokenuitgaven zijn effecten, en welke niet? En de handelsplatformen – worden deze als spotcommoditymarkten behandeld die regels moeten hebben rond marktmanipulatie?”

Financial Action Task Force maakt stappen

Allaire ziet wel dat er al enkele stappen worden gemaakt rond het reguleren van de cryptoindustrie.

Deze stappen worden bijvoorbeeld gemaakt door de in Parijs gevestigde Financial Action Task Force (FATF). Deze voert de internationale standaarden in de cryptoindustrie op. Dit doet de organisatie door regels aan te scherpen rond de bescherming van consumenten, volatiele prijzen en vaak voorkomende veiligheidsbreuken.

Ook houdt de FATF zich bezig met welke licenties cryptohandelsplatformen moeten hebben en hoe het witwassen van geld en de financiering van terroristischeorganisaties moeten worden aangepakt.

Op het moment is de situatie rond de regulering van cryptovaluta en gerelateerde onderwerpen op wereldwijd niveau complex.

Een land zoals Japan heeft bijvoorbeeld regels in werking gebracht met betrekking tot licenties van cryptohandelsplatformen. Aan de andere kant heeft China het gebruik van cryptvaluta verboden.

Bron: Reuters

Foto: iStock