Het handelsplatform Bitfinex staat onder druk. Zo is het moederbedrijf, iFinex, aangeklaagd door de autoriteit van New York. iFinex is ook het bedrijf achter de stablecoin Tether (USDT). Als reactie vluchten traders van het handelsplatform.

Data van blockchaintracker Whale Alert laat zien dat grote traders Bitfinex de rug toe keren.

De aanklacht tegen iFinex

De autoriteit van New York klaagt iFinex aan, omdat het geen goedgekeurde licentie had om effecten uit te geven in de staat van New York. Om precies te zijn gaat de aanklacht over “de uitgifte, distributie, verhandeling, advertenties, aankoop, advies en verkoop van effecten”, volgens ambtenaar Letitia James.

Ook kwam er een andere zaak aan het licht. Bitfinex verloor 850 miljoen dollar in een transactie naar een in Panama gevestigd bedrijf. Het cryptohandelsplatform verdoezelde dit verlies door één miljard dollar aan USDT uit de schatkist van Tether te halen.

Tether herstelt weer

Als reactie op de berichten daalden de Bitcoin en andere cryptomunten. Bijvoorbeeld op Coinbase, waar een bitcoin met ruim 10 procent daalde. Uiteindelijk herstelde cryptomunten weer.

Ook USDT daalde, zo verloor het de pariteit met de dollar. De munt daalde naar 0,98 dollar, waarna het weer herstelde naar 0,993 dollar volgens data van Coinmarketcap.

En dat herstel is terecht volgens crypto-onderzoeker Hasu. Hij stelt dat het nieuws bewijst dat de stablecoin genoeg dollars achter de hand heeft om alle USDT in omloop te garanderen.

Bron: EWN

Foto: iStock