Online marktplaats eBay heeft op dinsdag aangekondigd de verkoop van non-fungible tokens of NFT’s toe te laten op haar platform. Hiermee is eBay het eerste e-commercebedrijf dat inspeelt op de recente hype rond NFT’s.

Op korte termijn zal een NFT-inventaris worden aangeboden aan verkopers, die aan de normen van eBay voldoen. Hiernaast verklaarde het bedrijf dat gebruikers in de toekomst programma’s, beleidsregels en hulpmiddelen kunnen verwachten waarmee ze NFT’s in een breder scala van categorieën kunnen kopen en verkopen.

NFT’s, virtuele activa die bestaan op de blockchain en een uniek digitaal item vertegenwoordigen, zijn dit jaar geëxplodeerd in populariteit. Beleggers en speculanten gaven enorme sommen geld uit aan kunstwerken die enkel online bestaan, waarbij sommige voor tientallen miljoenen dollars werden verkocht bij veilinghuizen Christie’s en Sotheby’s.

Verzamelobjecten

Beeple, een digitale kunstenaar, schreef dit jaar geschiedenis doordat zijn NFT over de toonbank ging voor bijna $70 miljoen. Hiernaast is er ook een markt ontstaan voor digitale verzamelobjecten als NFT-ruilkaarten, -afbeeldingen of -videoclips.

Deze verzamelobjecten kunnen variëren van de laatste afbeelding van Kurt Cobain tot historische momenten uit NBA-wedstrijden. Hoewel iedereen deze NFT’s online gratis kan bekijken, heeft de koper de status van officiële eigenaar.

Bron: Reuters

Foto: iStock