Bithumb zal de helft van zijn werknemers ontslaan. Dat maakte CoinDesk Korea bekend in een rapport. Het aantal werknemers van het grootste cryptohandelsplatform in Zuid-Korea zal dalen van 310 naar 150.

Een functionaris van Bithumb bevestigde de berichten. Maar hij stelde dat een groot aantal werknemers dat wordt ontslagen al sowieso vrijwillig wilde vertrekken.

Vrijwillig ontslag maakt deel uit van ons ondersteuningsprogramma voor voormalige werknemers. Het is bedoeld om hulp en training te bieden voor arbeidsbemiddeling.

Maar de functionaris geeft toe dat het minder gaat bij Bithumb. Zo neemt het handelsvolume af en dat is een reden voor het ontslag. Zo zei hij:

Afgezien daarvan is het handelsvolume van Bithumb afgenomen in vergelijking met vorig jaar. Hiervoor proberen we interne maatregelen te treffen. We zullen wel doorgaan met het toevoegen van personeel op gebieden waar nodig.

Momenteel wordt er op Bithumb ongeveer 1,3 miljard dollar aan cryptomunten verhandeld in de afgelopen 24 uur. Zo meldt data van Coinmarketcap.

Meerdere ontslagen in de cryptoindustrie

Bithumb is echter niet het enige cryptobedrijf die het moeilijk heeft. Door de lagere prijzen van cryptomunten hebben verschillende grote spelers in de industrie het lastig. En daarom een aanzienlijk deel van het personeel moeten ontslaan.

Voorbeelden hiervan zijn mining-gigant Bitmain, softwarebedrijf ConsenSys, het gedecentraliseerde contentplatform Seemit en handelsplatformen Coinsquare en Huobi.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock