Momenteel is er een gebrek aan wetgeving in de cryptomarkt. Dit is volgens velen een probleem. Zo stelde Morgan Stanley onlangs in een rapport. Nieuwe wetten zullen dit probleem oplossen. Alleen brengt dit ook risico’s met zich mee. Vooral voor ICO’s.

Tenminste dat stelt Alex Sunnarborg in een artikel op Coindesk van 2 november. Sunnarborg is oprichter van Tetras Capital en oprichter van Lawnmower, een investeringsapplicatie voor cryptovaluta’s.

Sunnarborg zegt in het artikel dat hij gelooft dat er een nieuwe wetten tot ICO’s aankomen. De wetten zullen van de Securities and Exchange Commision (SEC) komen en zal resulteren in – grotendeels – het einde van handel in tokens van ICO’s.

Waarom geen handel in tokens?

Als ICO’s door de SEC worden geclassificeerd als effecten zal dit een flinke afname in de liquiditeit en handelsvolume beteken, zo stelt Sunnarborg. Dit is een groot probleem omdat een ICO token dan niet meer kan worden gekocht en verkocht.

Cryptohandelsplatform zullen de handel in de tokens niet meer mogen faciliteren. Omdat vrijwel alle handelsplatformen geen licentie voor de handel in effecten.

Daarnaast stelt Sunnarborg dat er ook actie zal worden ondernomen tegen de teams achter de ICO’s.

Waarom heeft de SEC nog geen actie ondernomen?

Op dit moment heeft de SEC nog geen actie ondernomen. Volgens Sunnarborg komt dat simpelweg omdat de SEC bezig is met het verzamelen van feiten, waar het de tijd voor neemt. Om vervolgens passende maatregelen te nemen tegen honderden uitgevers van ICO’s, investeerders en handelsplatformen.

Veel ICO’s lijken in principe op traditionele bedrijven. In plaats van een IPO hebben ze een ICO gehouden om zich te financieren. In feite is dit een ongereguleerde uitgave van effecten en dus strafbaar.

Bron: Coindesk

Foto: iStock