Onderzoek van Ernst and Young (EY) wijst uit dat ICO’s die in 2017 kapitaal hebben opgehaald er weinig aan hebben gedaan om het beeld van de markt te verbeteren. Oftewel “weinig om het vertrouwen terug te winnen”. EY heeft het onderzoek op 19 oktoberĀ gepubliceerd op LinkedIn.

EY heeft in december 2017 het zelfde onderzoek uitgevoerd om een beeld van de ICOmarkt te krijgen, genaamd “The Class of 2017”. In totaal waren er 141 ’top’ ICO’s onderzocht, dit was toen 87 procent van de markt. Nu bijna een jaar later is hetzelfde onderzoek uitgevoerd. De resultaten van de ICO’s zijn bedroevend.

Resultaten van het onderzoek

86 procent van de onderzochte ICO’s handelen momenteel tegen een marktprijs die lager is dan de prijs van uitgifte. In deze categorie heeft zelfs 30 procent van alle onderzochte ICO’s “vrijwel alle waarde” verloren. Het onderzoek gaat verder: “een investeerder die op 1 januari 2018 The Class of 2017 zou hebben aangekocht, zal nu zo’n 66 procent verlies hebben gemaakt op de investering.”

Naast de marktprijzen van The Class of 2017 heeft EY ook de ontwikkeling van producten of prototypes van de ICO’s onderzocht. Alleen 29 procent van de ICO’s heeft na een jaar en product of prototype. Slechts 15 procent hoger dan december 2017.

71 procent van de projecten heeft “niks aan de markt te bieden.”

“Deze situatie ziet er nog erger uit dan we dachten.”, zei Paul Brody in een interview, wereldwijde leider voor innovatie op het gebied van blockchaintechnologie bij EY.

Accepteren van fiatgeld

Het onderzoek van EY liet ook blijken dat verschillende ICO projecten nu naast hun tokens ook fiatgeld accepteren als betalingsmiddel. Volgens EY is dit een beslissing die er voor zorgt dat de waarde van de tokens vermindert.

Bron: The Globe and Mail

Foto: iStock