Beste belegger,

U zal vast wel eens van een hardware wallet hebben gehoord. En zo niet, dan heeft u dat nu.

En dat is enorm belangrijk. Waarom?

Omdat een hardware wallet een ‘must have’ is voor iedere cryptobelegger. In ieder geval, iedere slimme cryptobelegger.

Als je als belegger bereid bent om in één klap alle cryptomunten te verliezen, lees dan vooral niet verder.

Hackers loeren dagelijks op (onveilige) crypto’s

Met een hardware wallet bewaart u cryptomunten namelijk op de veiligste manier die er bestaat. En dat is cruciaal in de wereld van cryptomunten. Tot op het heden bestaat er namelijk weinig regelgeving rond crypto’s en er liggen veel hackers te loeren op de waardevolle digitale munten.

Dat is een gevaarlijke cocktail voor iedere belegger in cryptomunten.

Ja, het is helaas de harde waarheid. Cryptomunten worden regelmatig gestolen door hackers.

Veel? Best wel, zo is 1 op de 17 bitcoins een keer gestolen. Dat zijn er één miljoen in slechts tien jaar tijd dat de Bitcoin bestaat.

En wanneer cryptomunten zijn gesloten is de kans nul dat ze terugkomen bij de rechtmatige eigenaar. Er is namelijk geen regelgeving die een soort bankgarantie stelt.

In het geval van een hack kan u dus fluiten naar de cryptomunten.

Gelukkig is er wel een trend te herkennen waar de bitcoins (en andere cryptomunten) worden gestolen. Namelijk bij cryptohandelsplatformen en zo nu en dan van software wallets. Voor veel mensen is dit een reden om weg te blijven uit de cryptowereld.

Maar dat is zonde!

Want de kans is nihil dat cryptomunten worden gestolen door een hacker, als u ze bewaart met een hardware wallet.

Daarom is een hardware wallet een ‘must have’ is voor iedere slimme belegger.

Waarom is een hardware wallet het veiligst?

Een hardware wallet is het veiligst omdat cryptomunten op een hardware wallet geen verbinding hebben met het internet.

Hackers kunnen cryptomunten alleen stelen, als ze in verbinding staan met internet.

Een cryptohandelsplatform staat in verbinding met internet en een software wallet die op de computer staat is dat ook. Tenminste als de computer internetverbinding heeft.

Een hardware wallet staat niet in verbinding met internet, want het is een soort externe harde schijf die veilig buiten het ‘wilde westen’ van het internet ligt.

Met een hardware wallet verstuurt en ontvangt men zelfs offline cryptomunten.

Alleen welke hardware wallet moet ik dan kiezen?

De Ledger Nano X

De Ledger Nano X is de beste hardware wallet van het moment en daarom raden wij deze iedere cryptobelegger aan.

Ledger Nano X

De Ledger Nano X is een verbeterde versie van de voorganger, de Ledger Nano S. De Nano S is de meest verkochte hardware wallet ooit, maar de Nano X zal dit verbreken.

Namelijk door een aantal nieuwe features:

  • Groot geheugen
  • Bluetooth verbinding
  • CC EAL5+

Groot geheugen

De eerste nieuwe feature is het grote geheugen van de Nano X. Hoewel de Nano S tot nu toe de best verkochte hardware wallet is, stapten veel beleggers over van de Nano S naar andere hardware wallets.

Waarom? Omdat de Nano S een klein geheugen heeft. Men kon slechts vier applicaties installeren op de Nano S, daarna was het geheugen vol.

Dit is een kritiek punt, want als men met een Ledger hardware wallet bitcoins wil opslaan, dan moet men eerst de applicatie voor de Bitcoin downloaden (dat is overigens niet moeilijk). Wil men ethers opslaan, dan moet men de applicatie voor Ethereum downloaden, enzovoort.

Maar na vier applicaties was het geheugen van de Nano S vol. Wilde men met een vijfde cryptomunt werken, dan moest er eerst een applicatie worden verwijderd.

Helemaal niet gebruiksvriendelijk.

De Nano X kan meer dan 100 applicaties tegelijkertijd opslaan. Probleem opgelost!

 

Bluetooth verbinding

Een tweede killer feature van de Nano X is dat het bluetooth verbinding heeft. Dat is heel handig en heel veilig.

Met de Nano X is het namelijk mogelijk om de cryptobezittingen te managen met een applicatie op de computer, tablet of de telefoon. Dat is fijn, want de wallet zelf heeft niet het beeldscherm dat u een lekker overzicht zal geven.

Ledger Nano X applicatie

Ledger kwam erachter dat de gebruikers vooral met de telefoon de cryptobezittingen managen en daarom is bluetooth een uitkomst.

Doordat de Nano X bluetooth verbinding heeft, is de verbinding met de telefoon 100% veilig. Het is namelijk een verbinding tussen de Nano X en uw telefoon, zonder de weide wereld van het internet.

 

CC EAL5+

Een technische term, maar de belangrijkste feature van alle drie. CC EAL5+ is namelijk verantwoordelijk voor de state-of-the-art veiligheid die de Nano X biedt. Het is eenzelfde technologie die wordt gebruikt gebuikt in applicaties voor gegevens van creditcards en paspoorten.

CC EAL5+ bouwt als het ware een extra muur om de cryptomunten op de Nano X heen.

Het is daarom ook geen toeval dat de Nano X de CES-innovatieprijs van 2019 in cybersecurity en persoonlijke privacy heeft gewonnen.

De CES-prijs is een van de meest begeerde prijzen voor technologieproducten. Het wordt jaarlijks uitgereikt op de grootste technologiebeurs ter wereld, in Las Vegas.

Ledger Nano X CES

Voor niks gaat de zon op

Het enige nadeel van de Ledger Nano X is dat het geld kost. Maar dat is logisch: iets dat heel goed is kost geld, punt uit.

Voor een cryptobelegger die 50 euro in cryptomunten heeft belegt en het daar ook bij houdt, zal waarschijnlijk niet heel veel baat hebben bij de Ledger Nano X.

Het kost namelijk 119 euro. Voor iedereen die 100 euro of meer in cryptomunten heeft (of van plan is om dat te beleggen), kunnen wij de Ledger Nano X alleen maar aanraden.

De Nano X zal waarschijnlijk in maart van dit jaar klaar zijn voor verzending. Het is nu mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Cryptomunten kopen is de eerste stap. De tweede stap, cryptomunten bewaren is minstens zo belangrijk. Doe dat daarom op de veiligste en makkelijkste manier.

> Bekijk hier de Ledger Nano X

Reacties