(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet, de aandacht vooral is gericht op Amerikaanse bedrijfscijfers.

Fondsbeheerder Cees Smit van For Tommorow voorziet bij de openingsbel licht hogere koersen in Europa, na een licht lager slot op Wall Street maandagavond en hogere Aziatische beurzen vanochtend.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,5 procent. Met deze openingsindicatie is het verlies van maandag vrijwel geneutraliseerd.

De Amerikaanse beurzen kenden een ingetogen start van de beursweek, ingegeven door een stroom aan bedrijfscijfers in het vooruitzicht en lagere olieprijzen. Cijfers van Bank of America werden onthaald met een stijging van 0,4 procent.

Nabeurs rapporteerde IBM een nipte omzetdaling en een daling van de nettowinst. In de elektronische handel gaf Big Blue drie procent prijs. Videodienst Netflix maakte daarentegen een verrassend sterke groei van het aantal gebruikers bekend en zag daarbij de winst onverwacht flink oplopen. In de handel nabeurs won het aandeel maar liefst 20 procent. Voor vandaag staan in Amerika onder meer cijfers van de Dow Jones-componenten Goldman Sachs, Johnson & Johnson en Intel Corporation geagendeerd. 

In Europa maakte het Franse voedingsmiddelenconcern Danone vanochtend een daling van de kwartaalomzet met 1,8 procent naar 5,54 miljard euro bekend. Op identieke basis nam de omzet niettemin met 2,1 procent toe.

De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie stond in New York onder druk. Afgelopen week sloten de olieprijzen nog voor de vierde opeenvolgende week hoger, maar maandag gooide met name een sterkere dollar roet in het eten. De november-future koerste 0,8 procent lager naar 49,94 dollar. In de Aziatische handel vanochtend herstelde de futures evenwel met 0,6 procent.

De dollar gaf licht terrein prijs ten opzichte van de euro en noteerde op 1,1015. Begin vorige week stond er echter nog een koers van 1,1200 op de borden en bij het slot van de Amerikaanse beurzen op maandag noteerde het muntpaar nog op 1,1004.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend eensgezind hoger, waarbij de winsten echter aan de bescheiden kant bleven. De beurzen in Tokio en Sydney klommen respectievelijk 0,2 en 0,4 procent. Hong Kong was koploper met een winst van 0,9 procent.

Naast de bedrijfscijfers kijken beleggers vandaag ook uit naar de Britse en Amerikaanse inflatie in september, laatstgenoemde van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Bedrijfsnieuws

Vastned verkocht in Nederland voor ruim 65 miljoen euro aan winkelvastgoed en kocht tegelijkertijd in Nederland en Frankrijk voor dik 18 miljoen euro nieuwe winkelpanden. 

Digitale beveiliger Gemalto gaat miljoenen auto’s van PSA Group voorzien van een systeem waarmee auto’s met elkaar kunnen communiceren en onderhoud en ondersteuning op afstand mogelijk is. 

Novisource houdt op dinsdag 29 november een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Aandeelhouders kunnen dan stemmen over de benoeming van een nieuwe raad van bestuur en een nieuwe raad van commissarissen. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 0,3 procent naar 2.126,50 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 18.086,47 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 5.199,82 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.