De Amsterdamse beurs stevens dinsdag af op een vrijwel vlakke opening, nadat Wall Street maandag licht lager is gesloten en de Aziatische aandelenmarkten verdeeld noteerden.

Een half uur voor de openingsbel in Amsterdam noteerden de AEX futures 0,1 procent hoger.

Maandag sloot de AEX licht hoger, na een rustige handelsdag met weinig richtinggevend nieuws. De Amsterdamse hoofdgraadmeter won 0,2 procent op 449,07 punten.

“De AEX kwam gisteren nauwelijks in beweging; het resultaat van de vakantieperiode, alsmede een pas op de plaats na de hectiek van het VS banenrapport op vrijdag”,aldus marktanalist Ron van der Does van IG.

“Ook vandaag wordt een kalme handelsdag verwacht waarbij, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, geen noemenswaardige macro-economische cijfers op de agenda staan”, voegde hij toe. “Wij verwachten een vrij vlakke opening van de AEX rond de slotkoers van maandag”, aldus Van der Does.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs reeds bekend dat de Chinese consumentenprijzen in juli minder hard zijn gestegen. De inflatie bedroeg op jaarbasis 1,8 procent. Op maandbasis namen de consumentenprijzen met 0,2 procent toe. Chinese producentenprijzen daalden in juli op jaarbasis 1,7 procent. Op maandbasis namen de producentenprijzen met 0,2 procent toe.

Uit cijfers van statistiekbureau Destatis bleek voorbeurs dat de Duitse export in juni op jaarbasis is gegroeid met 1,2 procent. De import steeg in juni op jaarbasis met 0,3 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag staan een drietal macro-publicaties geagendeerd. Britse handelsdata komen naar buiten, gevolgd door de arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal in de VS en de Amerikaanse groothandelsvoorraden in juli.

Olie was vanochtend goedkoper. De septemberfuture voor een vat ruwe olie noteerde aan de Nymex 0,8 procent lager op 42,66 dollar, terwijl voor een vat Brent 0,9 procent daalde op 44,97 dollar.

De euro noteerde een half uur voor de openingsbel ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1075, terwijl het Britse pond 0,5 procent daalde tot 1,2976.

Bedrijfsnieuws

Altice heeft in het tweede kwartaal de resultaten onder druk zien staan, maar deed het desalniettemin beter dan analisten hadden voorzien. De omzet van Altice daalde met 2,6 procent op jaarbasis naar 5.828 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) stond ook onder druk. Deze daalde met 2,7 procent op jaarbasis naar 2.265 miljoen euro. Altice herhaalde de eerder dit jaar voor 2016 afgegeven outlook. Dit betekent een aantrekkende omzettrend en een stijging van het aangepaste bedrijfsresultaat van circa 5 procent op jaarbasis.  

Uitzender Randstad Holding gaat de Amerikaanse werkkoppelaar Monster Worldwide overnemen. Randstad biedt 3,40 dollar per aandeel Monster in contanten ofwel circa 429 miljoen dollar voor het Amerikaanse bedrijf dat bemiddelt tussen werkgevers met vacatures en werkzoekenden. Dit bod biedt een premie van 22,7 procent op de slotkoers van Monster op 8 augustus.

Van Lanschot neemt voor 16 miljoen euro de private banking-activiteiten van Staalbankiers over van Achmea. Naast de klantrelaties verwerft Van Lanschot hiermee 1,7 miljard euro aan beheerd vermogen, circa 280 miljoen euro aan spaargelden en wat effectenkrediet. Ook komen de 25 private bankers en beleggingsspecialisten van Staalbankiers in dienst bij Van Lanschot.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is maandag licht lager gesloten. De Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 verloren 0,1 procent en de Nasdaq daalde 0,2 procent. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.