Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 1,2 procent. Daarmee lijkt de Amsterdamse beurs voort te borduren op de winsten van dinsdag. Toen eindigde de hoofdgraadmeter 1,4 procent hoger, nadat de handelssessies daarvoor nog flink onder druk stonden vanwege de nasleep van het referendum in het Verenigd Koninkrijk, waarbij een meerderheid van de bevolking zich uitsprak voor het opzeggen van het lidmaatschap van de Europese Unie.

“Het is echter de vraag of het herstel kan doorzetten en wij verwachten dan ook niet dat een rally zal ontstaan om eerdere verliezen goed te maken”, aldus marktanalist Ron van der Does van IG Markets. Van der Does stelde dat de onzekerheid voorlopig nog niet uit de markt is.

Dinsdagavond sloot Wall Street in navolging van de Europese beurzen eveneens hoger, waarbij de Amerikaanse hoofdgraadmeter S&P 500 1,8 procent won. De euro werd rond het slot van de handel 0,4 procent hoger verhandeld op 1,1071, maar daalde vanochtend met 0,2 procent tot 1,1057.

Olie werd dinsdag duurder. De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,52 dollar hoger op 47,85 dollar. In de Aziatische markt steeg de future vanochtend verder met 0,5 procent naar 48,07 dollar.

De Aziatische beurzen reageerden enthousiast op de winsten in Europa en Amerika. De Japanse Nikkei index won 1,6 procent, de Chinese Shanghai Composite schreef 0,4 procent bij en de beurs in Hong Kong klom 0,7 procent. Vanochtend werd bekend dat het consumentenvertrouwen in China in juni is gestegen met 1,5 procentpunt in vergelijking met de maand ervoor. De Japanse detailhandelsverkopen daalde in mei met 1,9 procent op jaarbasis.

In Nederland bleek verder het producentenvertrouwen in juni gestegen tot het hoogste niveau in ruim vijf jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg de vertrouwensindicator van 4,4 in mei naar 5,4 in juni.

Het Duitse consumentenvertrouwen is in juli gestegen, meldde onderzoeksbureau GfK, dat altijd een maand vooruit meet, woensdagochtend. De indicator steeg van 9,8 in juni naar 10,1 in juli.

Op macro-economisch vlak staat beleggers woensdag nog het nodige te wachten. Zo krijgen zij inzicht in het consumentenvertrouwen in de eurozone in juni en inflatiecijfers uit Duitsland over dezelfde maand. Verder staan in Amerika onder meer de wekelijkse olievoorraden, de aanstaande woningverkopen in mei en de persoonlijke inkomens en uitgaven in mei geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Dinsdag nabeurs bleek dat Nike in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een licht lagere nettowinst heeft geboekt op een hogere omzet. Nike boekte in de drie maanden eindigend op 31 mei een nettowinst van 846 miljoen dollar, versus 865 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg 6,0 procent tot 8,2 miljard dollar, versus 7,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel noteerde in de nabeurshandel 7,0 procent lager.

Toyota roept wereldwijd bijna 1,5 miljoen auto’s terug in verband met mogelijke problemen met airbags.

De Telegraaf meldde dat Air France-KLM onderdeel KLM uit de Association of European Airlines zou zijn gestapt. Een woordvoerder van KLM kon hierop desgevraagd door ABM Financial News woensdagochtend echter niet direct een reactie geven en de AEA was niet voor commentaar bereikbaar.

BlackRock meldde woensdag een groter stemrecht in Eurocastle. Norges Bank meldde een belang in NN Group.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones Industrial Average sloot dinsdag 1,6 procent hoger, de S&P 500 index steeg 1,8 procent en de Nasdaq won 2,1 procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.