(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Amerikaanse futures noteren vanochtend in het groen na het presidentiële debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton vannacht.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,7 procent. Maandag gaf de hoofdgraadmeter van het Damrak nog 1,5 procent prijs.

In aanloop naar het debat wezen peilingen op een nek aan nek race tussen de ervaren Clinton en de onberekenbare Trump. Volgens marktanalist Ron van der Does van IG “werd Trump constant in de verdediging gedrukt en het leek erop dat Clinton zich beter had voorbereid dan haar Republikeinse opponent.”

“De markt verklaarde Hillary Clinton als winnaar van het politieke debat. Dit gaf lucht en zorgde ervoor dat de futures positief draaiden. Momenteel staan de Amerikaanse futures op een winst van 0,6 procent en dat zal ook in Europa voor ondersteuning bij de opening zorgen”, aldus van der Does.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam wordt Trump als een slechte kandidaat voor de beurs gezien vanwege het risico op een stijgende rente en de invoering van protectionistische maatregelen.

In aanloop naar het debat gaf de toonaangevende Amerikaanse S&P 500 index nog 0,9 procent prijs, waarbij met name financiële waarden in de uitverkoop werden gedaan door zorgen over met name Deutsche Bank. Bank of America, JPMorgan en Wells Fargo gaven twee tot drie procent prijs. 

Olie noteerde maandag evenwel in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 2,7 procent naar 45,69 dollar. Aanvankelijk noteerden de olieprijzen nog op verlies, maar naarmate de dag vorderde zette een herstel in gedreven door hoop over een akkoord tijdens de informele bijeenkomst van oliekartel OPEC in de Algerijnse hoofdstad Algiers komende woensdag.

In Azië koersten de hoofdbeurzen vanochtend overwegend hoger. De beurzen in Tokio en Hong Kong wonnen respectievelijk 0,5 en 1,1 procent, terwijl de Shanghai Composite niet van zijn plaats kwam. De beurs in Sydney koerste onder druk van financiële waarden echter 0,5 procent lager.

Beleggers kijken voor macro-economisch nieuws vandaag naar Amerika, waar met name de voorlopige inkoopmanagersindex voor de dienstensector in september op extra aandacht kan rekenen. Daarnaast staan de S&P Case Shiller huizenprijsindex en cijfers over het consumentenvertrouwen geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

De aandeelhouders van Flow Traders hebben maandag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering hun goedkeuring gegeven aan de benoeming van Marcel Jongmans tot lid van de raad van bestuurd en financieel directeur van het bedrijf. 

Gemalto kreeg een opdracht van het Noorse nationale betaalsysteem BankAxept. Gemalto zal alle plaatselijke banken met elkaar in verbinding brengen via één knooppunt voor authenticatiebeheer en zal het beheer van mobiele betalingsdiensten gestroomlijnd en beveiligd laten verlopen. Berenberg verlaagde dinsdag het advies op Gemalto van Houden naar Verkopen en handhaafde daarbij het koersdoel op 58,00 euro.

Wolters Kluwer kreeg van ING een koersdoelverhoging van 37,50 naar 43,00 euro bij een gehandhaafd koopadvies.  

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 0,9 procent naar 2.146,10 punten, de Dow Jones index verloor eveneens 0,9 procent op 18.094,83 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 5.257,49 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.