Pak de popcorn en zet je voor je tv voor een serie geweldige films over geld en Wall Street. ‘The Big Short’ kreeg bijvoorbeeld 5 Oscar nominaties dit jaar en trad zo in de voetsporen van andere films als “Wall Street’, “The Wolf of Wall Street” en “Margin Call”. Dit zijn 7 van de beste films over geld en Wall Street, voor diegene die eens een weekendje willen relaxen.

The Big Short

The Big Short The Big Short uit 2015 legt bijzonder goed uit hoe de vastgoedbubbel is ontstaan die de aanleiding was tot de grote financiële crisis van 2008 – 2009. Deze film is zowel grappig als entertainend. Regisseur is Adam McKay.

Margin Call

Margin Call Margin Call uit 2011 is volgens criticasters een van de beste films ooit over geld en de beurs. Het gaat over een investeringsfirma, die niet bij naam wordt genoemd maar wel veel gelijkenissen treft met Lehman Brothers, vlak voor de financiële crisis uitbreekt in 2008. Ronkende namen als Kevin Spacey, Jeremy Irons en Demi Moore verkopen zonder verpinken lucht alsof het echte beleggingen zijn.

Moneyball

Moneyball Moneyball uit 2011 gaat over de Major Baseball League waar de Oakland Athletics de competitie op hun kop zetten door middel van data analyse om spelers te selecteren. Het geeft op een onrechtstreekse manier geweldige lessen over beleggen in waarde aandelen, efficiëntie op de werkvloer en simpelweg het meeste uit je geld halen.

Trading Places (1983)

Trading Places Een manipulatieve straatartiest (Eddie Murphy) en een misnoegde trader (Dan Aykroyd) vormen samen een team. Ze nemen wraak op een gulzige beleggingsfirma door miljoenen te verdienen. De twee spelers zijn zo grappig en aangenaam dat niemand door heeft dat ze frauderen en een handel met voorkennis opzetten.

Wall Street

Slim Beleggen met Gordan Gekko Deze film uit 1987 gaat over de ‘greed’-cultuur op Wall Street begin jaren ’80. Michael Douglas speelt een geweldige Gordon Gekko. Deze film heeft een enorme invloed gehad op de manier waarop vele mensen (nu nog steeds) naar Wall Street kijken.

The Wolf of Wall Street

Wolf of Wall Street The Wolf of Wall Street uit 2013 gaat nog verder dan Wall Street, dwerg gooien, naakt, vloeken, cocaïne en nog veel meer vliegt over het scherm. Het zet je alvast aan het denken wie je geld beheert.

The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness

Haal hier je zakdoek maar boven. Will Smith speelt een schitterende rol van een vader die alleen zijn kind, zijn zoon jaden, moet opvoeden. Van slapen in een metrostation tot een ster in een beursvennootschap. Will Smith verdiende niet voor niets een nominatie voor de Oscar voor deze rol.

Bron: Time Money