Mercedes Maybach

Mercedes stelde recent zijn nieuwste concept-auto voor, de Mercedes-Maybach 6. Met deze auto wil Mercedes aangeven hoe de auto’s van het Duitse merk er over 10 tot 15 jaar zullen uitzien. En het resultaat is elektrisch en verbluffend.

De 6 meter lange Mercedes-Maybach wordt volledig elektrisch aangedreven en beschikt over 750 pk waarmee de auto in minder dan 4 seconden kan optrekken tot 100 km/u. De auto zal uitgerust worden met een automatisch besturingssysteem, al zegt men bij Mercedes dat de auto voornamelijk zal ontworpen worden om mee te rijden. Hier neemt Mercedes een ander standpunt in dan andere autobouwers. V

olgens Mercedes is rijden met een auto al 130 jaar traditie en zal dit nog minstens 130 jaar doorgegeven worden van vader op zoon.

Mercedes Maybach 2

De ontwerpers van de auto willen met deze auto emotie en intelligentie opwekken, passie en realiteit. De deuren gaan opwaarts open zoals bij andere sportieve auto’s van Mercedes in het verleden. De batterij van de Mercedes-Maybach zou in 5 minuten kunnen opladen tot een afstand van 100 kilometer met de sterkste oplader. De volledige ‘range’ zou meer dan 300 kilometer bedragen.

Tesla krijgt er na Audi, BMW en Porsche alvast een nieuwe te duchten Duitse tegenstander bij op de markt voor elektrische luxewagens.

Bron/Foto’s: Business Insider + Bloomberg