Zilver stierenmarkt Woensdag piekte de zilverprijs op het hoogste niveau van de laatste 21 maanden. Nadat de zilverprijs de barrière van $18 kon doorbreken, schoot het witte edelmetaal ineens door naar $18,50. De zilverprijs bevestigt hiermee de uitbraak van de goudprijs boven $1.300. En er zit nog veel meer in het vat. Eind vorig jaar bereikte de zilverprijs nog een dieptepunt van $13,62. Het huidige niveau is dus een stijging met 35%. De hoogste stand in 2014 lag op $22,18 en in 2013 was er nog een zilverprijs van $32,48. De zilverprijs heeft in principe nu vrij spel tot $20 en daarna ligt de weg helemaal open tot veel hogere koersen. Zilverprijs Na goud en olie bevestigt zilver nu ook dat de neerwaartse cyclus in grondstoffen definitief ten einde is. We staan dus aan het begin van een nieuwe opwaartse beweging. De grondstoffenmarkt kan veel kapitaal vernietigen, maar wie het begin van een nieuwe opwaartse cyclus kan inpikken, kan enorm veel kapitaal creëren.

Goud, zilver én aandelen bevestigen QE4

Volgens Peter Schiff geeft de Brexit de Federal Reserve de perfecte excuus om de rente niet te verhogen. Meer nog, volgens de markten ligt de kans op een renteverlaging door de Fed nu hoger dan een nieuwe renteverhoging. En dat zien we ook terugkomen in de goud- en zilverprijs. Dat de goudprijs boven de vorige weerstand van $1.300 kan standhouden en de zilverprijs die door $18 breekt, zijn duidelijke signalen dat een renteverhoging definitief van de tafel is (volgens Schiff hebben ze zelfs nooit op de tafel gelegen). Wat vooral opvalt, is dat dit gebeurt bij een sterkere Amerikaanse dollar. Men zal nu meer gaan praten over een renteverlaging dan een renteverhoging en later op het jaar kan de Federal Reserve die renteverlaging doorvoeren. Dat de aandelenmarkten zo sterk herstellen na de forse correctie door de Brexit bevestigt volgens Schiff dat er niet alleen een renteverlaging komt, maar ook QE4. De Federal Reserve heeft jeukende handen om opnieuw quantitative easing van stal te halen, de huidige marktomstandigheden geven daarvoor het perfecte excuus.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger