Waar de een ‘falen’ ziet, ziet de andere ‘opportuniteit’. Geen enkel pad is hetzelfde, ook de miljardairs van vandaag hebben hun eigen weg moeten zoeken. Dat niets onmogelijk is, blijkt uit de verhalen van deze miljardairs. Op zijn 25e was Marc Benioff van Salesforce al miljonair terwijl Spanx oprichster, Sara Blakely, nog een nobele onbekende verkoopster was. Beide zijn nu miljardair. En zo heeft iedereen zijn eigen verhaal. Dit zijn er 10 mooie.
Mark Zuckerberg (Facebook)
Mark Zuckerberg werkte al 5 jaar aan Facebook toen hij 25 werd. In 2009 bereikte Zuckerberg de mijlpaal van 300 miljoen gebruikers en werd Facebook voor de eerste keer cash positief. Voor Zuckerberg was dit echter nog maar het begin … en of dat hij gelijk kreeg.
John Lasseter (Pixar)
In 1979 ging Lasseter na zijn studies aan de slag bij Disney. Na enkele jaren werd hij echter ontslagen omdat hij te sterk gefocust was op computer geanimeerde films. In 1983 werd hij aangenomen door George Lucas voor de Lucasfilm Computer Division dat 3 jaar later werd omgedoopt naar Pixar na de overname door Steve Jobs.
Howard Schultz (Starbucks)
Schultz werkte als verkoper bij Xerox. Daarna werd hij op zijn 26e gerekruteerd door de Zweedse koffieproducent Hammarplats. Naast die job begon hij te werken bij Starbucks op zijn 29e. 4 jaar later kocht hij Starbucks over.
Sara Blakely (Spanx)
Blakely is de jongste vrouwelijke selfmade miljardair. In eerste instantie wou ze advocaat worden, maar nadat ze faalde voor haar LSAT test, gaf ze die droom op. Uiteindelijk ging ze werken voor Disney World. Daar nam ze na 3 maanden ontslag om als verkoopster van kantoormateriaal aan de slag te gaan. 2 jaar later begon ze aan de oprichting van Spanx.
Reed Hastings (Netflix)
Na zijn studies verbleef Reed Hastings 2,5 jaar in Swaziland als leerkracht wiskunde. Bij zijn terugkomst ging hij terug naar de schoolbanken om computerwetenschappen te studeren. Daarna werd hij softwareontwikkelaar alvorens hij Netflix oprichtte.
Marc Benioff (Salesforce)
Benioff begon zijn carrière in de IT-sector als stagiair bij Apple. Na zijn studies ging hij aan de slag bij Oracle waar hij op zijn 23e ‘Rookie of the Year’ werd. 3 jaar later werd hij de jongste vice president van Oracle. Op zijn 25e was hij al miljonair. Na 13 jaar Oracle richtte hij Salesforce op.
Travis Kalanick (Uber)
Kalanick is een van die miljardairs die nooit zijn studies heeft afgemaakt. Tijdens zijn studies richtte hij in 1999 zijn eerste bedrijf op, een file sharing dienst genaamd Scour. Een aantal mediabedrijven spanden echter een rechtszaak aan en eisten $250 miljard. Kalanick liet Scour failliet gaan en begon opnieuw met Red Swoosh dat in 2007 overgenomen werd voor $23 miljoen. Met dat geld begon hij Uber.
Richard Branson (Virgin)
Richard Branson opende een platenwinkel op zijn 20e. 2 jaar later begon hij een eigen platenlabel. Op zijn 27e was Virgin een van de grootste onafhankelijke platenlabels. Begin 30 bestond de Virgin Group al uit meer dan 50 bedrijven.
Kevin Plank (Under Armour)
Kevin Plank bedacht het plan van Under Armour op zijn 23e. Vanuit de kelder van zijn grootmoeder bouwde hij Under Armour uit en veroverde hij de atletiek- en sportwereld.
Jeff Bezos (Amazon)
Na zijn studies ging Bezos aan de slag bij een telecombedrijf, Fitel gedurende 2 jaar vooraleer hij verhuisde naar Bankers Trust. Op zijn 26e werd hij gerekruteerd door het hedge fund D.E. Shaw waar hij in 4 jaar tijd zichzelf opwerkte tot de jongste vice president van het bedrijf. Bron: Business Insider