Social Gaming Op de Techcrunch bijeenkomsten van de gelijknamige website worden de mooiste nieuwe innovaties gepresenteerd. Onderstaand de zes beste start-ups die presenteerden tijdens de laatste bijeenkomst.    

  1. Transparantie in vitaminepillen

Het klinkt misschien gek, maar weet u welke bestanddelen er in vitaminepillen zitten? Bovendien kan de kwaliteit nogal eens verschillen (en de prijs ook). Het bedrijf Ritual breng hier verandering in en laat haar klanten, vrouwen, precies weten wat er in hun vitaminepillen zit.  Hoogwaardige ingrediënten worden vanuit de hele wereld ingevlogen en al zodanig vermeld op het etiket.  

  1. Onderwater drones

Ontwikkeld  voor viskwekerijen, waar nu dure duikers de stand onder water regelmatig inspecteren. Het is ene gigantische markt, omdat 50% van onze vis uit kwekerijen komt. De drone speelt allerlei relevante informatie door en is uiteraard te besturen vanaf een tablet.   drones    

  1. Filters voor het meest vervuilde water

Waterfilters bestonden al, maar de nieuwe ‘slimme’ filters van WaterO gaan nog een stap verder. In de VS alleen is het water vaak besmet met allerlei metalen waarvan de meesten geen weet hebben. Handig: de filter laat ook weten wanneer het tijd is voor een glas water om uw vocht op peil te houden.  

  1. Sociale(re) Gaming

Beam was de winnaar van het afgelopen Techcrunch Start Up evenement. Het bedrijf heeft een manier gevonden om gamen socialer te maken. Op dit platform is het niet alleen mogelijk om games te volgen, dat momenteel dagelijks door honderden miljoenen mensen wordt gedaan, maar er ook in te participeren. Het schijnt een daverend succes te zijn.  

  1. Online bescherming voor kinderen

Er zijn momenteel genoeg kindersloten op het internet te vinden, maar het bedrijf Bark  gaat een stapje verder. Het heeft een algoritme ontwikkeld om online pesten, ‘sexting’, drugsgebruik en mogelijke indicaties van depressie op te sporen en speurt zodoende diverse sociale media sites af. Bark is ontwikkeld door een vader van twee en rekent maandelijks $9,00  

  1. Kopen op krediet via Bitcoin

Een Argentijnse start-up, Bit-Pagos, is erin geslaagd om een systeem te ontwikkelen waarbij op krediet kan gekocht via de technologie van Bitcoin. Het is idee is uit noodzaak geboren omdat er maar relatief weinig Argentijnen zijn die de beschikking hebben over een credit card. Binnenkort ook in Brazilië en wellicht Europa.