Litecoin

In de wereld van digitale munten kan je snel veel geld verdienen. Van de ene op de andere dag kan een digitale munt in de schijnwerpers komen. Waar Bitcoin en Ethereum eerder faalde is Litecoin er wel in geslaagd om een belangrijke software update door te voeren. Hierop steeg de koers van Litecoin prompt 20%.

In 2013 schoot de koers van Litecoin al eens van $5 naar $50 op enkele weken. Sindsdien gaat het alleen maar bergaf. Maar daar kwam recent opnieuw verandering in. De mogelijkheid van een software update zorgde voor een bijna verdubbeling van de koers. Nadat de ‘segregated witness’ werd bereikt, schoot Litecoin nog eens 20% hoger.

Litecoin

‘Segregated witness’ of segwit is een consensus binnen het netwerk van 75%. Deze consensus is nodig om aanpassingen door te voeren aan de digitale munt. Een gefaalde segwit bij Ethereum zorgde in het verleden voor een splitsing van de munt, Bitcoin had enkele weken geleden bijna een gelijkaardig probleem.

Maar Litecoin bereikte wel een overeenkomst onder de gebruikers. Door de software update komt de digitale munt uit een impasse. Door een oplossing te bieden voor het transactievolume te vergroten wordt de munt weer nieuw leven ingeblazen.

Zorg dat u deze unieke vroegtijdige kans niet mist, via onze gloednieuwe Bitcoin Gids.

De segwit zou data uit iedere Litecoin transactie halen waardoor er meer transacties in een blok kunnen. Het zou het gebruik van ‘off chain’ transacties ook gemakkelijker maken. Beleggers in de munt hopen dat dit een nieuw startschot kan zijn voor Litecoin.

Bron: MarketWatch