disney

Twitter is in de etalage gezet en het is wachten op de eerste serieuze biedingen op dit internetbedrijf. Het is duidelijk geworden dat Twitter op eigen krachten niet het hoofd boven water kan houden, en als gevolg daarvan is het nu officieel een overnamekandidaat geworden.

De afgelopen weken gingen er de nodige geruchten de ronde over de mogelijke nieuwe eigenaar van dit sociale medium. Onder andere de techgigant Google zou in de race zijn voor Twitter. Het verrassende was nog wel dat Disney ook in het rijtje vermeld stond van mogelijke bieders op Twitter.

Wat heeft Disney aan Twitter?

De combinatie van Twitter met Disney lijkt op het eerste gezicht nogal vreemd. Wat moet een kinderbedrijf met een medium als Twitter waar gekken zonder enige censuur volledig kunnen losgaan?

diney-twitter

Het onderzoek van Statista laat een reden zien waarom Disney geïnteresseerd zou kunnen zijn in Twitter. Disney heeft namelijk moeite met het bereiken van de juiste mensen, en daar zou Twitter een handje bij kunnen gaan helpen. Twitter staat op nummer 6 als het gaat om meest actieve gebruikers en de kans is groot dat Disney hier de vruchten van wil gaan plukken.