Dividenden beleggen Wie op deze site komt, heeft waarschijnlijk al kennis van de kracht dat beleggen in dividenden met zich mee brengt. Maar het is altijd interessant om je geheugen op te frissen en te bevestigen waarom het zo interessant is om in dividendaandelen te beleggen. Dividendaandelen waren zelden zo essentieel in een portefeuille als vandaag. Dat bewijzen onderstaande weetjes over dividenden in de Verenigde Staten.

  1. 85 % van de bedrijven uit de S&P 500 betaalt een dividend, dit is het hoogste aantal ooit en veel meer dan het 10-jarig gemiddelde.
  2. Van de 424 bedrijven uit de S&P 500 die een dividend betalen zijn er 339 die de laatste 12 maanden hun dividend verhoogden. Dit is het grootste aantal stijgers sinds 2000.
  3. De laatste maanden stegen de dividenden uit de S&P 500 gemiddeld met 11,5 %.
  4. De laatste 12 maanden betaalden de bedrijven in het totaal $ 356,1 miljard dividend uit, 39 % hoger dan het 10-jaarlijks gemiddelde.
  5. De laatste 20 jaren deden dividendaandelen het in 70 % van de maanden beter dan aandelen die geen dividend betalen. Dit zal uw portefeuille vooral ten goede komen als de koersen gaan dalen.
  6. De grootste dividend betalers presteren dikwijls het beste op de aandelenbeurs. De top 10 dividend betalers stegen de laatste 12 maanden met 17,6 %.
  7. Ondanks de sterke stijging van de dividenden blijft de payout ratio nog steeds onder het historisch gemiddelde. Er is dus nog ruimte voldoende om dit de komende jaren vol te houden.

Wil jij ook mee surfen op het succes van dividendaandelen? Lees dan snel onze Dividend Automaat.