Extra inkomen Champagneglazen

Beleggen in dividend groeiers voor een extra inkomen geeft je ook tijdsbesparing, een goede nachtrust en meer controle over je beleggingen.

Beleggen in dividendaandelen die hun dividend jaarlijks laten groeien, begint dikwijls als een manier om jaar na jaar een hogere inkomstenstroom uit dividenden te halen. Maar beleggen in dividend groeiers is in feite veel meer dan dat. Je raakt overtuigd van steeds meer voordelen:

Tijdsbesparing

Wie begint met beleggen in dividend groeiers moet zoals bij elke andere manier van beleggen in het begin veel tijd en energie steken in deze manier van beleggen. Maar eens als je begrijpt waar het allemaal om draait, zal je merken dat je veel minder tijd moet spenderen in het analyseren van de bedrijven dan wanneer je investeert in momentumaandelen of groei bedrijven.

Buy and Hold is niet dood

Door de hogere volatiliteit hoor je dikwijls dat de buy and hold strategie dood en verleden tijd is. Maar buy and hold werkt zeer goed in de wereld van dividend groeiers omdat je geld geld laat maken door de kracht van samengestelde intrest. Dit maakt dat je portefeuille wel degelijk vol leven zit.

Een goede nachtrust

Dividend groeiers zijn dikwijls bedrijven die veel minder volatiel zijn dan de rest. Dit betekent dat ze niet met 10 % of 20 % op een dag omhoog kunnen schieten zoals een Twitter of Tesla, maar het zijn stuk voor stuk sterke, goede, competitieve bedrijven die grote winsten creëren op lange termijn. Dat geeft de belegger een goede nachtrust.

Blij als de beurskoers daalt

De laatste tijd zien we steeds meer dat (grote) beleggers dividend groeiers kopen als de algemene markt daalt. Dit komt omdat men op deze aandelen kan rekenen. Door de sterke geschiedenis aan dividendverhogingen zal het dividend een volgende beursdaling meestal ook wel overleven. Lagere koersen zorgt zo voor een hoger dividendrendement.

Emoties onder controle

Met dividend groeiers houd je je emoties veel beter onder controle als het eens wat minder gaat. Door de stroom aan inkomsten die jaar na jaar stijgen, ben je minder snel geneigd om je aandelen te verkopen als de beurzen dalen. Op lange termijn levert dit veel geld op omdat op lange termijn de beurzen altijd stijgen.

Een extra inkomen van € 500 per maand haal je het beste met dividend groeiers