De splitsing van Bitcoin in 2 verschillende cryptomunten is mogelijk het begin van een nieuwe trend. Bitcoin is niet langer onaantastbaar. De interne strijd die er woedt omtrent de toekomst van de grootste cryptomunt ter wereld, kan nu zelfs zorgen voor een 3e en mogelijk 4e Bitcoin.

Er zijn 2 grote kampen in de Bitcoingemeenschap: de ontwikkelaars en de mijners. De ontwikkelaars willen de blocksize van Bitcoin beperken tot 1 megabyte om de blockchain zo sterk mogelijk te houden. De mijners willen de blocksize verhogen om de snelheid en de schaalgrootte te verhogen. Als compromis werd dan SegWit2x geactiveerd waarbij de blocksize zal stijgen van 1 MB naar 2 MB.

Maar een klein deel van de Bitcoingemeenschap ging hier niet mee akkoord en lanceerde een hard fork waarbij Bitcoin Cash werd geboren met een blocksize van 8MB. De, in het begin, succesvolle afsplitsing van Bitcoin Cash kan nog meer Bitcoin gebruikers op andere gedachte brengen.

De SegWit2x is namelijk een compromis en het zal nog maanden duren vooraleer de SegWit2x volledig geïmplementeerd is. In tussentijd kan er dus nog veel gebeuren.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Zo krijg je 3 Bitcoins

Wanneer het voor bepaalde mijners te lang duurt vooraleer SegWit2x wordt geactiveerd, kunnen ze ook een hard fork nastreven. In dat geval kan Bitcoin splitsen in Bitcoin-SegWit (de Bitcoin van vandaag), Bitcoin Cash en Bitcoin SegWit2x die zal gesteund worden door een groot deel van de mijners.

Volgens Peter Borovykh van Blockchain Driven is Bitcoin niet langer onaantastbaar en nu er 1 hard fork werd doorgevoerd, kan dit een lawine aan nieuwe hard forks in de hand werken.

Ontdek HIER onze aankoopstrategie voor cryptomunten >>

Bitcoin splits maar er zal er maar 1 overleven

Arthur Hayes, CEO van BitMex, gelooft zelfs dat Bitcoin uiteindelijk in 3 of zelfs 4 munten kan splitsen. Uiteindelijk zal dat 1 grote winnaar opleveren die volgens Hayes $5.000 per munt waard kan worden. “Er staan hier miljarden op het spel”, zegt Hayes, “en uiteindelijk zal het geld vloeien naar het superieure netwerk”.

Bronnen: Business Insider + CoinTelegraph