Opportuniteit oliesector Goed nieuws voor iedereen met een benzineslurper: tanken kan dit jaar nog wat goedkoper. Tenminste, als de verwachting van John Kilduff uitkomt. De oprichter van Again Capital houdt rekening met een olieprijs onder de 20 dollar. In gesprek met CNCB voor het programma ‘Squawk Box’ geeft de belegger aan dat de olieprijs lager kan als het gevolg van oplopende spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran.

‘Ik denk dat je een olieprijs gaat zien met een dieptepunt op $18 per vat en $48 als hoogtepunt voor dit jaar. Het gaat een erg vervelend jaar worden’.

Kilduff verwacht dat Iran de markt zal overspoelen met meer olie. Het land is een tijdje van de markt geweest, als gevolg van sancties die waren opgelegd vanwege het nucleaire programma in het land. Nu de sancties bijna verlopen, heeft Iran aangegeven dat het land meer dan 500.000 vaten extra op de markt kan brengen. Het land mikt daarmee op een dagelijkse productie van ongeveer 1 miljoen vaten per dag.

Overschot

De oliemarkten kunnen de olie van Iran missen als kiespijn: op dit moment is er al een overschot van 500.000 tot 2 miljoen vaten per dag. En dat kan richting de 3 miljoen vaten oplopen als Iran de exportbelofte nakomt. De kansen dat Iran zal samenwerken met een andere grote speler op de markt, Saoedi-Arabië, is volgens kenners erg klein. >> De juiste manier om in te spelen op de olieprijs? Door solide dividendbedrijven te kopen, die tegen een stootje kunnen. Abonneer vandaag nog op Slim in Dividend.