De zon schijnt weer voor Elon Musk en Tesla. Nadat het aandeel van een recordkoers van $390 was teruggevallen naar $300 begon de twijfel bij veel beleggers er weer in te sluipen. Maar Musk kon deze week opnieuw met fantastisch nieuws uitpakken: het eerste solar dak werd geïnstalleerd en de Model 3 lijkt een succes te worden.

De installatie van het eerste solar dak is een nieuwe mijlpaal voor Tesla, net als de eerste Model 3 die recent van de band rolde.

Bij de presentatie van de kwartaalresultaten liet Elon Musk weten dat hij en CTO J.B. Straubel al een dak hebben met de dakpannen van Tesla. Tesla verkoopt zijn dakpannen net als zijn auto’s, met een voorschot van $1.000 bij bestelling. Je kan ze bestellen via de website of via de Tesla Stores.

Door eerst de dakpannen te installeren bij zichzelf en andere Tesla medewerkers hoopt Musk om eventuele problemen op te vangen voor de solar dakpannen verkocht worden aan het grote publiek.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Voor meer informatie over de solar dakpannen van Tesla, lees onze eerdere blogs nog eens na.

Succes Tesla Model 3

Sinds Tesla de eerste Model 3 van de band liet rollen, krijgt het gemiddeld 1.800 pre-orders per dag, liet CEO Elon Musk weten bij de presentatie van de kwartaalresultaten. Er is ook een toegenomen vraag naar de andere modellen, Model S en Model X.

In addition to the increased orders for Model S and Model X, customer response to Model 3 has been overwhelming. Since the handover event last week, we are averaging over 1,800 net Model 3 reservations per day,”

Elon Musk bevestigde ook dat zijn bedrijf al meer dan 400.000 pre-orders heeft ontvangen voor de Model 3. Met een voorschot van $1.000 is dat al een opbrengst van $400 miljoen zonder dat er een auto werd geproduceerd.

Beleggers konden het nieuws alvast appreciëren en stuurden het aandeel Tesla bijna 2% hoger. Hiermee lijkt Tesla op het eerst zicht een hogere bodem te zetten na de forse dreun van eind juni.

Bronnen: Bloomberg + Business Insider