Wat is de meest succesvolle weg naar €100.000? Cryptomunten? Penny Stocks? Junk Bonds? … Nee, de meest succesvolle weg naar een portefeuille bestaande uit 6 cijfers is via een dividendportefeuille. En het mooiste is, dat je daar niet veel financiële inspanningen voor moet doen.

Laten we even beginnen met een voorbeeld. We hebben een portefeuille met …

  • Een startbedrag van €10.000
  • Een jaarlijks dividendrendement van 5%
  • We herinvesteren het dividend ieder kwartaal
  • We storten iedere maand €100 extra

Dit is een situatie die voor de meeste beleggers haalbaar moet zijn.

Met deze kleine financiële inspanning kan je op 25 jaar tijd een portefeuille uitbouwen van net geen €100.000. Om precies te zijn stopt de teller dan op €94.247. Na 26 jaar zullen we wel ons doel bereikt hebben met €100.282.

Je kan dit hier narekenen als je wilt.

Wanneer je 26 jaar lang iedere maand €100 spaart, heb je een kapitaal van €31.200, zonder rente. Tellen we daar het startkapitaal bij op van €10.000 is de totale investering €41.200 of net geen €1.600 per jaar.

Voor de overige €59.000 of bijna €2.300 per jaar moet je NIETS doen. Dat is jouw geld dat jou rijk maakt.

En hoe langer je dit volhoudt, hoe méér jouw geld opbrengt.

Zoals je kan zien op de grafieken, gaat het proces in het begin redelijk traag. Daar haken dan ook de meeste mensen af. Maar wie dit volhoudt, wordt wel degelijk rijkelijk beloond.

Je ziet dat direct aan de volgende grafiek. Hoe langer jouw geld voor jou werkt in de portefeuille, hoe sneller het groeit.

Want wanneer we dezelfde berekening maken op 50 jaar, zal dezelfde strategie niet €188.494 (2x €94.247) maar €386.031 opbrengen. Dit is dubbel zoveel.

Dat noemt men de kracht van samengestelde interest. Albert Einstein noemt dit niet voor niets het 8e Wereldwonder.

De kracht van samengestelde interest kan jou dus veel geld opbrengen.

Vroeger was het mogelijk om dit te bereiken met spaargeld. In de tijd dat een spaarboekje nog 5% opbracht, kon je letterlijk slapend rijk worden. Helaas leven we in andere tijden.

Maar gelukkig zijn er dividendaandelen. Dividendaandelen geven beleggers wél nog de kans om slapend rijk te worden.

Er zijn zelfs 3 manieren waarop dividendaandelen jou de kans geven om de kracht van samengestelde interest te laten werken:

  • Hoog Dividend: aandelen die een constant, hoog dividend uitbetalen. In het Hoog Dividend Rapport is dat gemiddeld zo’n 10%.
  • Groei Dividend: aandelen waarvan het dividend ieder jaar verhoogt. Het dividendrendement ligt hier lager, maar door de groei stijgt jouw inkomen jaar na jaar. Op langere termijn haal je zo eenvoudig dividendrendementen van boven de 10%.
  • Turbo Dividend: Dé manier waarop hedge funds het dividend van hun posities eenvoudig verdubbelen. Via eenvoudige optieconstructies kan je bijna gratis extra rendement boeken.

De beste manier om optimaal gebruik te maken van dividendaandelen is door een combinatie van strategieën. Zo heb je altijd de hoogste kans op het hoogste rendement.

Combineer daarom Hoog Dividend, Groei Dividend én Turbo Dividend in 1 pakket om je doel te bereiken.

Dit is niet alleen de goedkoopste maar ook de meest volledige formule. Zo heb je alle middelen in handen om zeer eenvoudig een portefeuille van €100.000 op te bouwen, zelfs met beperkte middelen.