Domino's Pizza robot

Starship Technologies, een technologiebedrijf uit Londen, heeft een robot op 6 wielen ontworpen waarmee pizza’s bezorgd kunnen worden aan huis. Domino’s Pizza zal deze robot testen in enkele steden in Duitsland en Nederland. Binnenkort staat er dus mogelijk geen pizzakoerier meer aan je deur, maar een robot.

Starship Technologies werd in 2014 opgericht door 2 voormalige Skype-oprichters. Nu hebben ze een robot ontworpen die pizza’s kan bezorgen in een straal van 1,5 kilometer rond een Domino’s Pizza shop.

Domino’s Pizza is ’s werelds grootste franchise van pizzeria’s. Het aandeel Domino’s is een waar sprookje voor beleggers van het eerste uur.

Domino's Pizza

De groei van Domino’s Pizza is nog niet voorbij

En het bedrijf plant nog veel meer te groeien. Domino’s is vooral actief in Azië en Europa. Maar voor de groei die het bedrijf wil realiseren de komende 10 jaren, zullen er niet voldoende pizzakoeriers zijn. Daarom dat het nu experimenteert met robots en zelfs drones.

Domino’s begon in 2016 met het testen van de robot in Australië en Nieuw-Zeeland. Nu komt het project dus ook naar Nederland en Duitsland.

De robot van Starship Technologies is ontworpen om autonoom te rijden over voetpaden, dus niet op de openbare weg. De robot heeft een maximale snelheid van 6,5 kilometer per uur en kan maximaal 9 kilo vervoeren.

De pizza’s worden bewaard in een gelijkaardige opbergzak zoals bij de gemotoriseerde pizza leveringen. De robot kan geopend worden via een speciale code die verstuurd wordt naar de smartphone.

Afhankelijk van de levering kunnen er 8 verschillende pizza’s geleverd worden met de robot, ook in combinatie met koude dranken en desserts.

Bron: Bloomberg

Foto: Tom Hall/Bloomberg, Fotograaf: Peti Kollanyi/Bloomberg