Warren Buffett geld Beleggen in aandelen kan soms frustrerend zijn, maar tegelijkertijd is het voor veel mensen één van de leukste bezigheden die er bestaan. Zeker als dat gepaard gaat met mooie koersstijgingen is het verstandig om lang aan deze aandelen vast te houden. Het is het brood van superbelegger Warren Buffet, die alleen aandelen van de meeste excellente bedrijven zeer lang aanhoudt. Naast goede bedrijfsprestaties is een goed management één van de belangrijkste criteria van Buffet. Wat zijn momenteel de beste aandelen op basis van deze criteria? Lees hier welke drie aandelen je de komende tien jaar wilt vasthouden.

Starbucks (ticker SBUX)

Howard Schultz, de CEO van Starbucks, wordt onder de aandeelhouders gezien als één van de beste die het bedrijf kan leiden. Niet geheel onbelangrijk, ook onder het personeel is hij geliefd: 89% van de werknemers keurt hem volmondig goed. Starbucks profiteert van een enorm competitief voordeel vanwege het sterke merk en grote schaalvoordelen. Hierdoor is Starbucks consistent in staat gebleken om een winstmarge van 60% te realiseren.

Berkshire Hathaway (tickers BRKA, BRKB)

Een ander bedrijf komt van de meester zelf: het Berkshire Hathaway van Warren Buffet. Berskshire is de gouden standaard voor hoe een bedrijf geleid moet worden. Deze standaard komt voort uit enkele principes van Berkshire: – We zien het bedrijf zelf niet als ultieme eigenaar, maar als verzameling van onderdelen waar onze aandeelhouders zeggenschap over hebben – Onze directeuren hebben zelf in Berkshire Hathaway geïnvesteerd – Wanneer we schuld aan gaan, doen we dit alleen met een vaste rente en een lange termijn looptijd. Opportunistische, korte termijn kansen laten we aan ons voorbij gaan

Whole Foods (ticker WFM)

De CEO van deze biologische supermarktketen staat bekend om de term ‘bewust kapitalisme’, waarmee hij bedoelt dat er een balans moet zijn tussen bedrijfsresultaten en het effect op de gemeenschap. Het maken van winst mag volgens hem nooit het enige doel zijn van een bedrijf. Toekomstige aandeelhouders die bewust willen beleggen, kopen dit aandeel.