Ari Wald, technische strategist bij Oppenheimer, ziet drie redenen waarom de grotere technologieaandelen de komende maanden sterk zullen presteren, ook al is er op korte termijn wat zwakte.

De SPDR Technology Sector ETF (XLK), de tracker die de 75 grootste technologieaandelen volgt, staat dicht tegen de koers $45. “En dat is een zwaar weerstandsniveau,” vertelde hij in het programma Trading Nation van CNBC. “Het zou dan ook kunnen dat de weerstand niet meteen wordt doorbroken maar voor beleggers met een beetje geduld ligt de weg open.”

Technologieaandelen: drie redenen

Eerst en vooral is de markt veel sterker dan in december 2015 toen XLK voor het laatste in de buurt van $45 was. Ten tweede doen halfgeleiders ten volle mee aan de recente opmars van de technologiesector. “De halfgeleidersector is meer cyclisch van natuur en het is gezond signaal dat de markt daar geen punt meer van maakt.”

Voor het eerste kwartaal hebben de meeste technamen een degelijk kwartaalrapport gepubliceerd maar dit gegeven werd overschaduwd door de ontgoocheling van enkele grote namen, gaf Eddy Elfenbein, hoofdredacteur van Crossing Wall Street in hetzelfde programma mee. “Slechts 18% van de technowaarden uit de S&P 500 kwamen met cijfers voor de dag die lager waren dan verwacht. Spijtig genoeg zaten daar grote kanonnen tussen zoals Google, Apple en Microsoft.”

Ten derde toont Wald aan dat technologieaandelen nog steeds in een bullish trendkanaal zitten tegenover de  S&P 500, afgaande op de tracker XLK . “De prestatie van de XLK tegenover de S&P 500 doet me geloven dat tech het niet alleen dit jaar beter zal doen maar ook de komende jaren. ” grafiektech