(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen noteerden woensdag hoger, gesteund door een hogere olieprijs.

De Dow Jones-index steeg 1,4 procent, of 335 punten, tot 24.693 punten, waarmee het verlies van meer dan 390 punten van dinsdag voor een groot deel werd goedgemaakt. De S&P500 steeg 1,4 procent tot 2.726 punten en de Nasdaq Composite won 1,0 procent.

Olieconcern ExxonMobil werd 4,1 procent meer waard en Chevron kon 3,4 procent bijschrijven, nadat de olieprijs verder opliep op berichten dat grote olieproducerende landen in het OPEC-kartel en Rusland de productie stabiel houden en niet verhogen. De olieprijs steeg met ruim 2 procent op de New York Mercantile Exchange.

Dinsdag ging de Amerikaanse aandelenmarkten onderuit op zorgen dat de politieke onrust in Italië zou overslaan naar de eurozone en daarmee naar de wereldwijde financiële markten. Beleggers leken deze zorgen woensdag af te schudden, nadat de kans spoedige nieuwe verkiezingen in Italië leek te zijn afgenomen.

“Dat de markt het politieke drama in Italië van zich afschudt suggereert dat het misschien een te drukke handel was die werd teruggedraaid en niet iets serieuzers”, zei aandelenhandelaar Michael Antonelli van Robert W. Baird.

Recente oplevingen in volatiliteit blijven beleggers eraan herinneren dat de kapitaalmarkten in 2018 erg kwetsbaar zijn. “Alles uit de linkerhoek kan de markten vandaag vermorzelen, dus we we zullen ons schrap moeten zetten voor een lange zware zomer.”

De euro steeg met bijna een procent ten opzichte van de dollar, van 1,1541 dinsdagavond tot 1,1650 dollar.

Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen steeg met 8 basispunten tot 2,85 procent. De yield, die niet lang geleden nog voor het eerst in jaren boven 3 procent uitkwam, duikelde dinsdag met 16 basispunten tot 2,77 procent, wat de sterkste daling op dagbasis was sinds het Brexit-referendum van 2016.

Bedrijfsnieuws

Salesforce.com werd 2,3 procent meer waard. De maker van software voor het beheren van klantrelaties boekte meevallende kwartaalresultaten.

Modehuis Michael Kors Holdings verloor 13 procent na resultaten en de aankondiging dat het bedrijf openstaat om overnames te doen.

HP won 3,8 procent. De maker van computers en printers meldde dinsdagavond een groter dan verwachte omzet. De winst voldeed aan de verwachtingen.

Dick’s Sporting Goods zag de koers met 27 procent omhoog schieten. Het retailbedrijf verhoogde zijn winstverwachting na sterke kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.