Jessica Elberfeld is een nobele onbekende. Net als veel Amerikanen studeerde ze niet alleen af met een diploma, maar ook met een berg schulden. Toch slaagde ze er in om voor haar 30e een schuldenberg van omgerekend €110.000 volledig weg te werken. Dit is een perfect voorbeeld van consequent financieel beheer.

Dit is hoe Jessica Elberfeld in 7 jaar al haar schulden afbetaalde.

Om te beginnen ging ze na haar studies samenwonen met 2 andere jongeren. Ze bleef ook met dezelfde auto rondrijden. Hierdoor kon ze veel geld besparen op de 2 grootste uitgaveposten in haar budget.

Haar inkomsten waren niet onaardig en ze slaagde erin om maandelijks €2.000 schulden terug te betalen. Dat kon ze echter niet alleen met de inkomsten van haar belangrijkste job. Jessica Elberfeld zocht naar een 2e job om sneller de schulden af te lossen.

Ze deed niet wat veel andere jongeren wel deden: een duur huis kopen, nieuwe meubels, nieuwe kleren/schoenen, dure uitstapjes, een nieuwe auto, …

Ze leefde zoals veel jongeren niet willen om later een leven te hebben zoals veel mensen niet kunnen.

Ze herfinancierde ook haar leningen. Doorheen de jaren had ze leningen aangegaan met rentevoeten van 6% tot zelfs 10,75%. Door de forse daling van de rentevoeten kon ze die herfinancieren aan gemiddeld 2,85%. Maar in plaats van minder af te betalen, bleef ze hetzelfde bedrag aflossen waardoor de leningen veel sneller afbetaald waren.

Het dagelijkse geluk van financiële vrijheid

Nu haar schulden afbetaald zijn, gaat ze ook niet op jaar lauweren rusten. Ze blijft als serveerster werken in een restaurant als 2e job. Het geld dat vroeger naar de afbouw van haar schulden gingen, gebruikt ze nu voor de opbouw van een noodfonds.

Toch leeft ze niet als een kluizenaar. Ze gaat geregeld met haar vriendinnen op uitstap. Maar in plaats van dure reizen te maken, zocht ze naar gezellige, goedkopere vakanties dichter bij huis. Het moet niet duur en ver zijn om een leuke vakantie te hebben. Nu ze geen schulden meer heeft, heeft ze veel meer financiële vrijheid. En dat geeft ook een gelukzalig gevoel … iedere dag.

Bron: The Balance