Mario Draghi ECB

De toenemende politieke onzekerheid verhoogt de kans op een globale financiële correctie, zo waarschuwt de Europese Centrale Bank. Ze zien op dit moment vooral een grote bedreiging uit de Verenigde Staten. Uiteraard zal men alles doen om de mogelijke crisis te bezweren.

De politieke onzekerheid in de vorm van de Brexit en Donald Trump verhoogt de kans op een globale marktcorrectie. Dit vormt een bedreiging voor de banken, de stabiliteit van Europa en de economische groei, aldus de ECB.

De kans op hogere volatiliteit is groot en een ommekeer op de financiële markten is dan ook niet uit te sluiten. De ommekeer is momenteel vooral zichtbaar op de obligatiemarkt. In de eerste week na de verkiezing van Trump ging $1.000 miljard aan beurswaarde op de Amerikaanse obligatiemarkt in rook op. Ook in Europa daalden obligaties, zij het in mindere mate.

Deze hogere onzekerheid kan in het nadeel spelen van de Europese banken. Dit vormt op zijn beurt weer een bedreiging voor het voortbestaan van Europa, verklaart de Europese Centrale Bank.

Daarnaast zijn er de komende maanden belangrijke verkiezingen in Europa. In 5 landen die 75% van het Europese bbp uitmaken volgen er cruciale verkiezingen de komende 12 maanden. Dit verhoogt de politieke onzekerheid nog meer en kan de economische groei verlammen.

Verkiezingsjaar Europa

Europa heeft een moeilijke periode voor de boeg en de bedreigingen van buitenaf nemen toe. De ECB zegt wel klaar te staan met extra maatregelen om eventuele crisissen te stabiliseren om besmetting binnen Europa te minimaliseren.

Bron: Bloomberg + CNBC

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!