De Chinese economie lijkt stilaan volledig te herstellen van de Covid-19 crisis. Volgens David Chao, strateeg bij Invesco, zullen de andere economieën in Azië hier ook wel bij varen.

Uit recente gegevens bleek dat de productieactiviteit van China in september weer toenam. Dit wijst op een aanhoudend herstel van de op één na grootste economie ter wereld. Ook de rapporten over de detailhandelsverkopen waren zeer positief.

Volgens Invesco zijn de Chinese inwoners stilaan hun normale activiteiten weer aan het opnemen. De firma heeft een recordaantal restaurantboekingen waargenomen. Hiernaast zijn Chinese gezinnen ook weer begonnen met het maken van (binnenlandse) reizen.

Door de omvang van de Chinese economie zullen de omringende landen ook een gunstig effect kunnen ervaren van het Chinese herstel.

Chao stelt:

Het economisch herstel van China zal de omringende Aziatische economieën tot op zekere hoogte opheffen.

Spanningen met Verenigde Staten

Chao verklaarde dat de spanningen tussen China en Washington momenteel een pauze hebben genomen. Aangezien de Amerikaanse president Trump sinds vorige week vecht tegen het Covid-19 virus.

Trump is tijdens zijn termijn een enorme criticus geweest ten opzichte van China. Hij was het bijvoorbeeld niet eens met de manier waarop China het Covdi-19 virus heeft aangepakt. Trump verwees zelfs meermaals naar het Covid-19 virus met de term “the Chinese virus”.

Voorlopig heeft Trump nog niet zwaar uitgehaald naar China tijdens zijn campagne. Chao denkt echter dat hier snel verandering in zou kunnen komen.

Chao verwacht dat als Trump herstelt van zijn Covdi-19 besmetting, de beschuldigingen en verwensingen aan Peking weer zullen oplaaien. Het is immers nog maar een kleine maand tot aan de presidentsverkiezingen.

Bron: CNBC

Foto: iStock