Iedereen is bang

Albert Edwards, strateeg bij Societe Generale, staat bekend om zijn pessimistische uitspraken. Edwards lijkt ook nu niet bepaald onder de indruk te zijn van de beursrally. Sterker nog, hij waarschuwt de beleggers voor een correctie die volgens hem sneller dan verwacht kan gaan komen.

Edwards laat weten dat hij zich grote zorgen maakt over de huidige situatie in de markt. Zo vindt hij het opmerkelijk dat de aandelenmarkten zich binnen een dag wisten te herstellen van het nee-referendum in Italië en de verkiezingsoverwinning van Trump. Daarnaast wisten de Amerikaanse indices zich ook binnen enkele dagen te herstellen van de overwinning van het Brexit-kamp.

Edwards waarschuwt voor de toegenomen onzekerheid

edwards-grafiek-angst

Edwards doet een beroep op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Societe Generale. Op deze grafiek is te zien dat de onzekerheid over de wereldeconomie dit jaar alleen maar verder is toegenomen. Dit is echter niet terug te zien op de aandelenmarkten.

Edwards is van mening dat het daarom de hoogste tijd is om rekening te houden met een beurscorrectie. Het verleden leert ons dat we afstand moeten nemen op het moment dat het overgrote deel van de beleggers gelooft in hogere beurskoersen.

Het is alleen de vraag of dit het ideale moment is om voorzichtig te zijn. De maand december staat immers bekend om haar traditionele eindejaarsrally.