top-secret-1156098_1280

De goudprijs heeft het niet gemakkelijk. De rentevoeten stijgen, aandelenmarkten tikken nieuwe records aan en het optimisme rond het gele edelmetaal smelt als sneeuw voor de zon. Toch zijn er enkele belangrijke factoren die een sterke positieve invloed hebben op de toekomstige evolutie van de goudprijs. Dit geheim (eigenlijk zijn het er 2) weet bijna niemand, zelfs de sterkste goudkevers niet.

Fundamenteel gaat het goud nog steeds voor de wind:

  • Het vraag/aanbod complex is krap. Tekorten zijn in de komende jaren niet uitgesloten, omdat goudproductie gaat dalen, terwijl de jaarlijkse vraag toeneemt.
  • Overheden stapelen de schulden op. De ratio’s swingen de pan uit.
  • Monetair staat de boog van de centrale banken enorm gespannen.
  • De globale economie sputtert.
  • Het financiële systeem is niet kleiner, maar groter sinds de crisis van 2008.

Dit is allemaal erg positief voor goud.

Beleggers laten zich te snel uit hun lood slaan door fantasieverhalen over goud, en vergeten te luisteren naar de geluiden uit de markt. De geluiden die er echt toe doen.

Zo vingen we recent een nieuwigheid op, uit het mijnbouwsegment, waar we amper iets over lazen in de media. Er bereikte ons een verhaal van Keith Neumeyer, voor de meesten een volstrekt onbekende, maar een échte insider in de sector.

Keith_Neumeyer

Keith Neumeyer is de man achter First Majestic Silver, het grootste succes in de mijnbouwsector. Hij begon deze zilvermijn aan het begin van de eeuw. Vandaag behoort het bedrijf tot de belangrijkste en grootste zilvermijnaandelen.

Het startte dit bedrijf met z’n eigen zuurverdiende centjes. 15 jaar later is First Majestic Silver een miljardenbedrijf. Geen enkele topman in de sector deed hem dit na, op dergelijke korte tijdspanne.

Keith heeft niet enkel een excellente neus voor waarde in de sector, hij heeft ook de beste connecties, over de planeet. Als iets nieuws wordt, dan weet Keith het meestal al weken, soms maanden voordien. Ook op die manier weet Keith zijn macht te verzamelen.

Hij had recent erg opvallende nieuws klaar, van enkele andere insiders, maar helaas wil niemand dit verhaal horen. Wij, natuurlijk, wel!

Geheim 1: De Chinezen komen eraan

Volgens Keith is er een belangrijke ontwikkeling gaande voor de mijnbouwsector, en dan met name voor goud- en zilvermijnaandelen. Sinds kort is het immers mogelijk dat gewone Chinezen aandelen kunnen kopen in het buitenland, meer bepaald in Toronto (Canada), via een rekening bij Interactive Brokers.

Tot voor kort was het niet mogelijk voor particuliere beleggers in China om buitenlandse aandelen te kopen, meer bepaald op de grondstofrijke aandelenbeurs van Canada. Maar volgens Keith is het (nog maar kort) toegelaten. Via de Hong Kong afdeling van Interactive Brokers hebben ze nu toegang!

Zo wordt een nieuw blik aan beleggers voor goud- en zilvermijnaandelen opgetrokken.

Keith kwam erachter, toen hij plots opmerkte dat er enkele dagen terug bijzonder veel volume omging in FR.TO, de ticker van First Majestic Silver op de beursvloer van Toronto. Ook de prijs bleef bijzonder goed liggen, terwijl de rest van de markt forse klappen incasseerde.

FR

Op de bovenstaande grafiek van FR in Toronto, ziet u duidelijk het aanhoudende hogere volume in het aandeel, sinds november.

Bij rondvraag kwam hij er al snel achter dat de volumes uit Azië kwamen. Wat extra telefoontjes leverde hem deze nieuwe, cruciale informatie op. Want dit kan wellicht de grootste impuls voor de sector worden.

Als dit aan de grote klok in China wordt gehangen, dan gaan al die miljoenen goudkopers ook een deel van hun centen in goud- en zilvermijnbedrijven willen investeren, precies zoals Westerlingen dat vandaag ook doen.

Geheim 2: Het Midden-Oosten komt eraan

Hebben jullie ooit van het AAOIFI gehoord? Dit is de Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions. Dit is een non-profit organisatie gelokaliseerd in Bahrein. 

Het doel van deze organisatie is om de promotie en het behoud van Sharia standaarden voor Islamitische financiële instituties, burgers en eigenlijk de gehele financiële industrie te waarborgen. Dit houdt in dat deze organisatie met afgevaardigden uit maar liefst 45 landen de grote lijnen uitstippelt voor de Islamitische wereld met betrekking tot de financiën.

Op 29 september 2016 heeft deze organisatie een voorstel gepubliceerd met betrekking tot het beschikbaar maken van goud in de gehele Islamitische financiële wereld. Iets wat nu nog per wet voor moslims verboden is. De AAOIFI heeft invloed over meer dan een miljard moslims over de hele wereld en heeft dus impact op 1/7e van de wereldbevolking. Het voorstel zou in werking gesteld moeten worden in januari 2017. (Met dank aan: Clouded Vision)

Conclusie

Terwijl de rest van de markt liever luistert naar de onheilsverhalen, kijken wij liever uit naar dit soort kansen. Want als deze geheimen aan de oppervlakte komen in 2017, kan de sector fors hoger… en dan drukken we ons nog voorzichtig uit!

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!