Elon Musk, mede-oprichter van autobouwer Tesla, is zopas de rijkste persoon op aarde geworden. Hij steekt Amazon-baas Jeff Bezos voorbij. Musk heeft een geschat vermogen van $185 miljard.

De nieuwe stijging van de aandelenprijs van Tesla op donderdag heeft ervoor gezorgd dat Musk de nieuwe rijkste persoon op aarde is. Deze titel was sinds 2017 weggelegd voor Jeff Bezos die een vermogen van ongeveer $184 miljard heeft.

Nog geen 18 maanden geleden haalde de beroemde ondernemer de krantenkoppen op een minder positieve manier. De enorme cashburn van Tesla zorgde ervoor dat het bedrijf bijna failliet ging. Het jaar 2020 zorgde echter voor een ommekeer.

De sterk stijgende aandelenkoers van Tesla – die het afgelopen jaar met meer dan 800% gestegen is – in combinatie met zijn royale loonpakket, zorgde ervoor dat er in 2020 meer dan $150 miljard aan zijn vermogen is toegevoegd.

Sterke opmars

In 2020 is het vermogen van Musk in verbazingwekkend snel tempo gegroeid. Hij startte het jaar met $27 miljard, waardoor hij niet eens in de top 50 van rijkste personen noteerde.

Jeff Bezos is dus gezakt naar de tweede plaats op de ranglijst. De koers van het Amazon-aandeel is ook wel degelijk sterk gestegen in 2020, maar deze stijging is niet te vergelijken met deze van Tesla.

De laatste maanden ervaart het aandeel ook een negatieve druk als gevolg van het potentieel voor meer regulering voor grote technologiebedrijven vanuit Washington.

In juli passeerde Elon Musk Warren Buffet om de zevende rijkste persoon ter wereld te worden. Enkele maanden later in november werd Musk de nummer twee door Bill Gates in te halen. In de afgelopen 12 maanden is het vermogen van Musk overigens met meer gegroeid dan de volledige nettowaarde – $132 miljard – van Gates.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties