bitcoin-2007769_1280

Bitcoin was de eerste digitale cryptomunt die echt doorbrak. Sindsdien is de interesse in cryptomunten alleen maar geëxplodeerd. Volgens CoinMarket zouden er momenteel meer dan 700 cryptomunten circuleren over heel de wereld. Samen hebben alle cryptomunten een marktwaarde van bijna $30 miljard.

Hoewel dit een aanzienlijke marktwaarde is voor zo’n jonge sector, komt het grootste deel ervan op naam van slechts enkele munten. Bitcoin is veruit de grootste cryptomunt en neemt 2/3 voor zijn rekening met een marktwaarde rond de $20 miljard.

Ethereum en Ripple zijn de 2 enige andere cryptomunten die een marktwaarde hebben boven $1 miljard. Van de meer dan 700 andere munten zijn er slechts 7 die een marktwaarde hebben tussen $100 miljoen en $1 miljard. De bekendste namen daarvan zijn Dash, Litecoin en Monero.

Marktwaarde cryptomunten

Waar de sector van de cryptomunten gaat eindigen, is op dit moment moeilijk te voorspellen. Zo zijn er specialisten ter zake die een koersdoel van $500.000 plakken op Bitcoin. Andere analisten voorspellen dan weer een grote toekomst voor Ethereum of Ripple.

Iedere cryptomunt heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Er zullen zoals in elke groeisector winnaars en verliezers zijn. Wie in een vroeg stadium de winnaars kan kiezen, kan dan ook gigantische winsten behalen. Maar het is wel duidelijk dat het nog allemaal moet beginnen. De kans is dan ook groot dat een marktwaarde van $30 miljard over x-aantal jaar peanuts zal blijken.

Bron: Business Insider