Bugatti 57S Atalante

In 2009 stierf de toen 89-jairge Harold Carr uit Newcastle. Zijn erfgenamen hadden weinig hoop om rijk te worden van zijn erfenis. Hoewel de geruchten de ronde gingen dat hij een fervente autoliefhebber was, waren daar nooit bewijzen van. Totdat zijn neef en nicht de garage gingen opruimen.

Doorheen de jaren had Harold Carr namelijk een mooie collectie auto’s verzameld, zonder dat zijn familie daarvan op de hoogte was. De verrassing was dan ook des te groter toen de erfgenamen een zeldzame Bugatti in zijn garage vonden. De waarde werd geschat op $8,5 miljoen.

Onder het stof vonden ze een Bugatti 57S Atalante.

Oude Bugatti

Dit bleek een zeer zeldzame auto te zijn. Er werden slechts 43 Bugatti’s van dit type gemaakt. De laatste verliet de fabriek op 5 mei 1937. Daarnaast was de geschiedenis van de auto ook nog eens bijzonder goed gedocumenteerd.

De eerste eigenaar was Francis Curzon, een Brits parlementariër met een liefde voor autosport. Na enkele andere eigenaars belande de auto in 1955 in het bezit van Harold Carr. Nadat de licentie in 1960 afliep, verdween de auto van de radar.

Nu blijkt dus dat hij al die jaren gewoon in de garage is blijven staan totdat hij werd ontdekt door de erfgenamen van de Brit. Naast de auto vonden de erfgenamen ook nog talloze brieven van autoliefhebbers die astronomische bedragen boden voor de Bugatti 57S Atalante.

Uiteindelijk verkochten de erfgenamen de auto voor $4,4 miljoen. En zo werden ze alsnog onverwacht miljonair.

Bron: Home Ideas Club