Volgend jaar zal opnieuw een mooi jaar gaan worden voor goud. Voor zilver zien de kansen er zelfs nog glanzender uit, tenminste, dat is de conclusie van ‘ETF Securities’, een vermogensbeheerder dat zich richt op exchange-traded funds (ETF’s), commodity’s (ETC’s) en valuta (ETC’s).

ETF Securities Goud en zilver uitbraak

De voorspellingen bij ETF Securities

Een analist bij ETF Securities publiceerde onlangs in een rapport dat de zilverprijs zich in 2017 zal gaan begeven naar ergens tussen de $22 en $24 per ounce. Met een zilverprijs dat zich momenteel rond de $17,70 beweegt, zou dit een prijsstijging betekenen van bijna 25%.

De richtprijs voor goud zou zich volgens ETF Securities in 2017 tussen de $1.400 en de $1.450 gaan kunnen begeven. Voor de goudprijs betekent dit een iets matigere groei van rond de 10% ten opzichte van de huidige goudkoers van $1.267.

“We zijn positief over goud, maar zien meer potentie in zilver voor het komende jaar gezien de aanwezige correlatie met de industriele productie dat momenteel uit een dal kruipt door de herstellende wereldwijde economie”, aldus Maxwell Gold, directeur belegginsstrategie dat onderdeel uitmaakt van ETF Securities.

Zilver correleert voor 80% met goud en mede hierdoor heeft de zilverprijs zich dit jaar een weg naar boven weten te banen, mede door de niet eerder waargenomen hoge investeringsvraag naar goud dit jaar. De prijs van zilver zal daarentegen volgend jaar voornamelijk gedreven worden door een verschuiving in vraag en aanbod.

Gold merkte op dat de vraag naar zilver zal toenemen dankzij producenten van elektronische componenten, voornamelijk wanneer zilver gebruikt gaat worden als vervanging van andere grondstoffen zoals goud.

Ook zal de vraag naar zilver drastisch toenemen door de toenemende productie van zonnepanelen, voornamelijk in China. Daartegenover ziet ETF Securities een afname in de productie van zilver in de mijnindustrie wegens afnemende kapitaaluitgaven. Waar de goudprijs zich vooral laat bewegen door de investeringsvraag, laat de prijs van zilver zich vooral bewegen door de vraag en aanbod vanuit de industrie en lift daarnaast deels mee op de goudprijs.

Volgens de voorspellingen van ETF Securities zal de goud/zilver ratio ook herstellen richting de 64 punten, waar deze ratio zich momenteel nog rond de 72 punten begeeft.

Goud zilver ratio

Goud en zilver zijn dit jaar een van de best presterende assets geweest. Negatieve rente op obligaties hebben de goudprijs nieuwe hoogtes ingestuurd met als resultaat een stijging van 19% van de goudprijs. Zilver is een stuk volatieler en onrustiger. De zilverprijs is vanaf begin dit jaar met maar liefst 28% door het dak gegaan. De trend is gezet en lijkt in ieder geval volgens ETF Securities verder door te zetten.

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!