Fondsen - ETF

ETF Rapport – Augustus 2021: Market Driven Portefeuille

De markten verliezen de laatste weken, na de hoge vlucht die ze de voorbije maanden hebben genomen, wat terrein. Maar zelfs al vallen ze enkele procenten terug van de hoogtepunten dan is de schade zeker in de context van de enorme sprong voorwaarts die ze de afgelopen jaren hebben gemaakt verwaarloosbaar.

Er zijn vandaag, net als bijna altijd trouwens, enkele elementen terug te vinden om zich zorgen over te maken. Eerst en vooral gaat de Federal Reserve mogelijk de stimulans afbouwen. Hoeveel keer hebben we dat al niet gehoord? Ten tweede begint de economische groei vooral in China, dat zich niet toevallig als eerste van de pandemie kon herstellen, af te toppen. Ook in de VS en Europa ziet het er steeds meer naar uit dat het hoogtepunt stilaan is bereikt. Wat in het westen ook zorgen baart, is het tekort aan arbeidskrachten en het feit dat bedrijven steeds moeilijker openstaande vacatures kunnen invullen.

In dit nummer moeten we helaas een gemengd rapport van onze aankooporders geven. Zo miste we een extra aankoop van de ethereum ETF op een haar na. Werken met limietorders is niet altijd zaligmakend, zo blijkt.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.