Fondsen - ETF

ETF Rapport – Augustus 2022: Contraire portefeuille op winst!

De markten hebben hun collectief herstel voortgezet en zowel aandelen als obligaties gingen erop vooruit. De twee zijn nauw verbonden zoals het eerste halfjaar had aangetoond: helaas voor veel institutionele beleggers want velen hadden hun portefeuille naar aloude maatstaven in 60% aandelen/40% obligaties verdeeld. De inflatie begint af te koelen, vooral dankzij de lagere olieprijzen, waardoor de rentevoeten na hun enorme opmars van juni flink zijn teruggevallen. Daarenboven bleek ook dat veel bedrijven ondanks de moeilijke omstandigheden er toch in geslaagd zijn om degelijke cijfers te publiceren.

Velen slaken met andere woorden een zucht van opluchting. Dat de economie zou kunnen krimpen in de tweede jaarhelft dat nemen er velen dan ook maar bij. De vraag is of er zowel in de VS als in Europa een recessie zit aan te komen. Vandaag wordt er veel over gepalaverd en de kans zit er dik in, het is echter nog geen uitgemaakte zaak.

In dit nummer lichten we onze twee uitgevoerde orders toe en gaan we ook wat dieper in op onze Chinese aandelenpositie die het lelijke eendje is geworden. We moeten er ook bij vermelden dat zowat alle andere posities, hand in hand met de markten, (fors) hogere regionen opzochten

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.