Fondsen - ETF

ETF Rapport – December 2021: Update Contraire Portefeuille

We zijn alweer aan de laatste maand van het jaar gekomen en we kunnen stellen dat het een bewogen jaar is geworden met heel wat verrassende koersbewegingen en plotwendingen. Het meest opvallende tijdens 2021 is eigenlijk dat elke daling, hoe stevig ook, even snel werd teruggekocht. En telkens doet die opmerkelijke veerkracht van de markten de wenkbrauwen fronsen. Bij elke daling ziet men ook dat het aantal onheilsprofeten zich zeer gemakkelijk vermenigvuldigt. Ze verdwijnen echter even snel als ze gekomen zijn.

En nochtans, en dan kunnen een deel van de inleiding van het vorige nummer hernemen, stijgt het aantal uitdagingen met de maand. We hebben de belangrijkste, zoals onder meer de inflatiedreiging en de hoge schuldgraad, al verschillende keren aangestipt. En enkele weken terug kwam er wederom een nieuwe de kop opsteken, namelijk de omikronvariant. De vrees voor een nieuwe golf (nog voor de vorige voorbij is) en een nieuwe economische vertraging overspoelde de markt en bracht verkopers op de been. Maar ook deze keer werd dit negatieve punt snel weer de kop ingedrukt.

De vraag is natuurlijk of volgend jaar opnieuw zo’n veerkracht (en recorddrift) zal te noteren vallen. Voor onze voorspellingen 2022 is het wachten tot begin januari. In dit nummer zetten we al onze orders (oud + nieuw) op een rijtje en tonen we u de contraire kijk van Stephan Fritz van Flossbach von Storch. We vinden het van belang om in dit rapport contraire meningen met u te delen. Maar voo we eraan beginnen, wensen we u alvast goede eindejaarsfeesten! We kunnen bijna niet geloven dat we dit zinnetje moeten schrijven: want wat is dat jaar toch snel voorbijgevlogen…

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.