Fondsen - ETF

ETF Rapport – December 2022: Contraire Portefeuille

Onze portefeuille zette haar herstel verder omdat de markt steeds meer bewijzen ziet dat centrale banken stilaan op de rem zullen gaan staan. Ze zullen wel nog verhogen maar het tempo en de grootte van de verhogingen zal respectievelijk vertragen en verkleinen. De markt gaat er daarenboven steeds meer vanuit dat de inflatiecijfers over hun hoogtepunt heen zijn. We kondigen dit al enkele maanden aan en krijgen stilaan gelijk en dat is ook te zien in onze positie in de Treasury ETF die een spectaculair herstel neerzette.

Probleem is dat het nog veel te vroeg is om victorie te kraaien. Dat lijkt ons wat te kort door de bocht. We denken dat de komende maanden nog moeilijk en volatiel zullen worden (vandaar dat we onze posities in edele metalen). Want het is helemaal niet zeker dat alles rond centrale banken en inflatie nu vastligt en geen aandacht meer verdient. Er zijn ook nog de recessie die voor de deur staat, de geopolitieke spanningen die in plaats van de verminderen overal lijken toe te nemen, bedrijven die hun investeringen terugschroeven, enzovoort.

In dit nummer geven we een overzicht van de orders die we in de vorige nummers hebben aangegeven en dat waren er toch wel enkele. We kunnen nu al verklappen dat ze niet allemaal werden uitgevoerd. Ten slotte kunnen we ook melden dat we voor 2022 opnieuw positief staan met onze portefeuille. Een hele opluchting.
ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.