Fondsen - ETF

ETF Rapport – December 2022: Momentum Driven Portefeuille

Inflatie, rente en binnenkort ook recessie: de factoren die al maandenlang de wereldeconomie domineren en bepalen, zullen elkaar ook de eerste weken en maanden van 2023 prominent blijven beïnvloeden. Nu de inflatie ietwat lijkt te milderen, wordt ook de kans alsmaar groter dat de Federal Reserve haar agressieve beleid enigszins zal afzwakken hoewel er over dit laatste nog steeds heel veel twjifel in de markt is. Tegelijk is er ook minder goed nieuws: de kans op recessie blijft stijgen.

Bij de meeste grote vermogensbeheerders blijft het negatieve sentiment over de evolutie van aandelenmarkten in de nabije toekomst intussen wel doorwegen. Velen denken dat de mogelijke schade nog niet volledig in de markt is ingeprijsd. De voorbije handelsdagen lijken ze alvast gelijk te krijgen want de markten kregen enkele rake opdoffers te verwerken. Op donderdag 22 december viel de Nasdaq zelfs met bijna 3% terug.

Ondertussen is de opmars van de portefeuille alweer tot stilstand gekomen en viel ze in december 2,5% terug, vooral door toedoen van onze technoposities. Het hierboven aangestipte verlies was hier niet vreemd aan. Gelukkige roeiden verschillende posities tegen de stroom in waardoor we onze verliezen konden beperken. 2022 is uiteindelijk geen grand cru jaar voor dit ETF-rapport geworden

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.