Fondsen - ETF

ETF Rapport – Februari 2023: MD Port Update

De markten blijven het relatief goed doen en slagen erin de winsten van tijdens het jaarbegin vast te houden. Maar van een voortzetting van de rally is momenteel geen sprake. De twijfel neemt toe nu de langetermijnrentes zowel in de VS als in Europa opnieuw hogere regionen opzoeken. Centrale banken, waaronder de Fed en de ECB, hebben de voorbije weken duidelijk laten weten dat de monetaire verstrakking nog niet ten einde is.

Veel marktparticipanten hadden stiekem gehoopt op een snelle beëindiging van die verstrakkingen omdat de inflatie toch stilaan over haar hoogtepunt heen. Velen gingen er zelfs al vanuit dat de rente in de tweede jaarhelft En in onze inleiding hebben we over de Amerikaanse PCE die toch steeds meer een verzwakking laat optekenen.

Die hogere rente zou de komende weken op de groeiwaarden en -sectoren kunnen gaan wegen. We geloven echter in een heropstanding van dit marktsegment in 2023. We verkopen enkele posities om kruid droog te hebben om onze blootstelling naar de techsector de komende maanden te kunnen verhogen.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.