Fondsen - ETF

ETF Rapport – Januari 2023: 5 Contraire Voorspellingen voor 2023!

Velen zullen tevreden zijn dat 2022 definitief tot het verleden behoort. Niet alleen daverde Europa op zijn grondvesten nadat Rusland zijn buurland binnenviel maar dat deden ook de markten onder invloed van een uit de hand lopende inflatie. Fors stijgende rentes pakten zowat iedereen in snelheid en veel marktwaarnemers herinneren zich niet meer welk effect een stijgende rente en een hoge inflatie op het economisch bestel kan hebben (want het was alweer zolang geleden).

Onze contraire portefeuille deed het niet slecht in het rampjaar 2022 en deed uiteindelijk op vrijdag 30 december de boeken toe op een verlies van 1,17%. Een sterke prestatie aangezien de beurzen op jaarbasis gemiddeld tussen de 10 à 20% hebben verloren. Het zal moeilijk zijn om dit huzarenstukje in 2023 te herhalen en zoveel beter te doen dan de markten. De eerste handelsdagen van de week werd alvast goed ingezet. De portefeuille ging er sinds begin dit jaar al 2,77% op vooruit. De vraag is natuurlijk of dit de voorbode van een sterk jaar is.

In dit nummer komen we opnieuw met 5 contraire voorspellingen voor het nieuwe jaar. Het is al het vierde jaar op rij dat we dit doen. Voor 2022 was het rapport op zijn zachtst gezegd gemengd maar de uitbraak van een oorlog op het Europese continent heeft natuurlijk voor verzachtende omstandigheden gezorgd.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.