Fondsen - ETF

ETF Rapport – Juli 2021: Contraire Portefeuille Update

De aandelenmarkten zetten hun opmars verder en bekijken alles door een roze bril. Tegelijk schudden ze hetgeen dat een negatieve invloed zou kunnen hebben van zich af net zoals water van een eend afloopt. Er is voorlopig dus geen sprake van een zomerreces en dat was de voorbije jaren wel eens anders.

Zoals we in het vorige nummer al aanstipten, is er vandaag weinig wat de opwaartse beweging in gevaar kan brengen. De rente blijft op een laag niveau hangen (de 10-jarige Amerikaanse rente staat op het laagste niveau sinds februari) en de voorbije weken wordt nog weinig over een inflatiedreiging gesproken. Door deze lage rente hebben beleggers geen alternatieven om rendement te genereren dan in aandelen te beleggen. En laten we niet vergeten dat nog steeds een massa aan liquiditeiten op zoek moet naar een ‘thuis’.

We zetten een verkooporder in de markt omdat we minder in value geloven. De grafiek van onze tracker lijkt dat alvast aan te geven. En met het vrijgekomen geld voeren we tegelijk twee kooporders door, waarvan één eerder verrassende.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.